duminică, 28 decembrie 2008

Vinete cu maioneza ~ Salata de vinete

IMG_4805

Timp: 40min

Portii: 3-4

Ingrediente: 4 vinete, 1 ou, doua fire de ceapa verde sau o ceapa uscata, 7 linguri de ulei, sare, piper, o lingurita de mustar, zeama de lamaie

Mod de preparare:

Se coc vinetele pe ochiul de la aragaz sau in cuptor pana devin moi si coaja arsa. Se lasa sa se raceasca putin si se incepe curatarea de coaja. Se taie in doua de la cotor in jos si cu ajutorul unei linguri de separa miezul de coaja pentru fiecare din cele doua jumatati. IMG_2179

Se tin in strecuratoare ca sa se scurga zeama presand cu lingura. Dupe ce s-au scurs se toaca cu tocatorul de lemn, cu un cutit sau la masina de tocat cu orificiile cele mari.

Pentru maioneza:

Se pune oul intreg in mixer, sare, o lingurita de mustar, zeama de la o felie de lamaie si o lingura de ulei si se mixeaza pana se omogenizeaza. IMG_2205

Progesiv se pune apoi cate o lingura de ulei si se mixeaza 2-3 min pana cand se incorporeaza tot uleiul. Daca maioneza nu este suficient de tare se mai pune ulei si se mixeaza pana capata consistenta dorita.

IMG_2207

Se taie marunt partile albe de la firele de ceapa verde sau ceapa uscata si se amesteca cu vinetele tocate si cu maioneza.

IMG_2209Se potriveste de sare dupa gust si se orneaza cu rosii proaspete, masline si patrunjel.

IMG_4802

Fiindca de curand am servit salata de vinete acompaniata de rosii marinate am considerat de cuviinta sa completez acest post cu cateva imagini deosebite ;)

IMG_6117

O combinatie inedita si un aspect fermecator…

IMG_6125

Trucuri din experienta personala:

- Nu tocati vinetele la mixer. Se vor sfarama semintele si va deveni o pasta omogena fara aspect si gust corespunzator.

- Este foarte important sa se scurga bine vinetele. Se pot pune pe un prosop de bucatarie ca sa se absoarba mai bine zeama din ele.

- Se servesc reci cu paine prajita sau proaspat coapta, sunt o minunatie….

Pofta buna!

Un comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails