marți, 28 aprilie 2009

Bors de miel cu taitei de casa

IMG_3110

Tot din categoria Retete de Paste va prezint reteta dupa care am gatit deliciosul bors de miel.

Timp: 1h30min

Portii: 6

Ingrediente: carne de miel (aprox 500g), 4 fire ceapa verde, 1/2 morcov, 1 rosie, 1/4 ardei gras, 2-3 cartofi mici, zarzavat (leustean, telina frunze, stevie, loboda, patrunjel, tarhon), 250g bors proaspat sau 1 lingurita bors praf, 1 ou, sare, piper

Mod de preparare:

Spalam carnea si o tinem 10min in apa rece cu sare sa se curete bine de sange.

IMG_2982Schimbam apoi apa, saram si punem carnea la fiert la foc mediu. La primul clocot luam spuma care se formeaza. Fierbem timp de 20-30min sau mai mult in functie de cat de repede se inmoaie carnea.

Pregatim intre timp legumele.

IMG_2984

Taiem ceapa verde si ardeiul marunt, morcovul il dam prin razatoarea mare, iar cartofii ii curatam de coaja si ii taiem in 4.

IMG_2986

Cand carnea e fiarta adaugam ceapa si morcovul si reducem putin focul. Dupa 10 min adaugam cartofii, rosia data prin razatoarea mare si restul de zarzavat taiat marunt.

IMG_2990

Pregatim apoi taiteii. Batem oul si luam din el doua linguri pentru taitei.

IMG_2987

Amestecam cele 2 linguri de ou batut cu 2-3 linguri de faina si un praf de sare si framantam o coca tare.

IMG_2988

Intindem coca cu sucitorul si taiem taiteii fasii subtiri cu o foarfeca.

IMG_2993

IMG_3033

In ultimele clocote adaugam jumatate din taiteii obtinuti (restul o pastram pentru o alta ciorbica) si borsul proaspat fiert in prealabil (sau direct borsul praf).

IMG_2994 Lasam sa mai dea in cateva clocote pana fierb si taiteii si inchidem focul. Dregem cu restul de ou ramas de la taitei, adaugam patrunjel tocat si borsul e gata.

IMG_2997

Servim cu ardei iute sau ceapa verde si cu supliment de smantana pentru cine doreste.

Mai adaugam putin patrunjel verde si leustean cand servim ca sa se simta savoarea de zarzavat proaspat.

IMG_3111

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails