vineri, 5 iunie 2009

Morcovi soté cu miere si ghimbir

IMG_3407

O garnitura deosebita si plina de vitamine. Oridecateori aveti ocazia sa pregatiti un gratar/friptura va recomand aceasta garnitura de morcovi. Va imbogati farfuriile atat prin culoare cat si prin gustul dulceag-picant inconfundabil. Reteta preluata de la Amalia cu mii de multumiri.

Timp: 40min

Portii: 1-2

Ingrediente: 2 morcovi, 1 lingurita ulei de masline, 1/2 lingurita miere, 1 varf de cutit de ghimbir, 1/4 ardei iute, sare, 1 lingura de apa

Mod de preparare:

Spalam si curatam morcovii si ii taiem in doua sau in patru pe lungime.

IMG_3389

Punem morcovii intr-o tigaie/cratita, adaugam uleiul, mierea, ghimbirul, ardeiul iute, sare si o lingura de apa. Amestecam bine, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic pentru aprox. 30min.

IMG_3397

Servim cald ca si garnitura cu putin patrunjel verde tocat deasupra.

IMG_3405

Eu am servit alaturi de un gratar din piept de pui tras prin rozmarin si un sos Bechamel cu ciuperci.

IMG_3411

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails