Iată o nouă variantă a renumitului sos pesto, pesto rosu din roşioare uscate.
E ideal împreună cu paste, pe tartine crocante sau de uns diverse fripturi înainte de coacere ;)
Timp: ~10min
Porţii: 4
Ingrediente: 6 buc roşioare uscate, 2 căţei de usturoi, 10 frunze de busuioc proaspete, 2 linguri de seminţe de pin (sau caju, seminţe de floarea soarelui, alune, nuci sau migdale), 3 linguri de parmezan, 3-4 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Aşezăm toate ingredientele în bolul de la mixer mai puţin uleiul şi parmezanul.
Eu făcusem înainte pesto alla genovese şi nu m-am mai obosit să spăl mixerul că oricum foloseam busuioc şi aici :P
Mixăm bine şi apoi adăugăm parmezanul şi uleiul în funcţie de cât de dens dorim să iasă sosul.
Mai mixăm odată şi asta-i tot ;)
Îl folosim pe loc sau îl punem într-un borcan, turnăm punţin ulei deasupra să nu se oxideze şi îl păstrăm la frigider pentru maxim 1-2 săptămâni.
Poftă mare!
Minunat blogul, il rasfoiesc de ceva vreme si m-am indragostit de el:)
RăspundețiȘtergereMi-ar placea sa facem schimb de link-uri daca va face placere:
http://anita-albu.blogspot.com/
O seara faina!
Buna Anita, ma bucur foarte tare ca apreciezi blogul meu. Din pacate eu prefer sa nu il incarc cu nici un fel de linkuri sau publicitate.
RăspundețiȘtergereTe pup si te mai astept.