vineri, 29 aprilie 2011

Rulouri cu somon afumat

IMG_6261_

Gustarea asta e în topul preferinţelor noastre. Adevărul e că ne place tare mult somonul afumat combinat cu cremă de brânză, ceva verdeaţă şi zeamă de lămâie. Modalităţile de servire sunt multiple. Cu alte ocazii am făcut toasturi şi tartine. Azi vă arăt o altă posibilitate: rulouri ;)

Timp: ~20min

Porţii: 2-4

Ingrediente: 2 foi de tortilla mexicană, lipii sau clătite mai grosuţe, 4 linguri brânză ricotta sau urdă untoasă, cozi de la 2 cepe verzi, 2 linguriţe seminţe de susan, 4 felii de somon afumat, piper, câţiva stropi de zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Umezim uşor lipiile şi le încălzim într-o tigaie sau în cuptor ca să devină maleabile fără să se rupă.

IMG_6248_

Ungem fiecare lipie cu brânză, presărăm seminţe de susan şi cozi de ceapă mărunţite. Presărăm piper şi aşezăm feliile de somon afumat pe lungime la un singur capăt. Stropim cu puţină zeamă de lămâie.

IMG_6249_

Nu e nevoie de sare pentru că în general peştele afumat e deja foarte sărat.

Începem să roluim strâns lipia de la capătul cu somon.

IMG_6251_

Tăiem marginile cam la 3 cm de capăt şi le mâncăm pe loc pentru că nu sunt aşa aspectoase de pus pe platou.

IMG_6253_

Tăiem apoi ruloul pe diagonala pe mijloc şi apoi fiecare jumătate încă o dată drept. Vom obţine 4 bucăţi teşite şi 4 rulouri mici.

IMG_6262_

Aşezăm frumos pe un platou şi ornăm cu cozi de ceapă.

Aspectul e nemaipomenit şi gustul extraordinar. Se potriveşte de minune la o petrecere cu bufet suedez, ca aperitiv la o masă festivă sau pur şi simplu ca o gustare rapidă în doi ;)

IMG_6264_

Să aveţi poftă!

2 comentarii:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails