joi, 1 ianuarie 2009

Placinta de branza cu ravase

IMG_2879a

Timp: 1h (daca aveti foi de placinta dureaza mai putin)

Portii: 8

Ingrediente:

Compozitia: 4 oua, 1kg branza proaspata, 100g telemea rasa, 150g zahar, 1 plic zahar vanilinat, stafide, rom, coaja de lamaie sau portocala rasa

Aluatul: 200g faina, 100ml apa, sare

Si bine inteles RAVASELE:IMG_2186

Mod de preparare:

Pentru compozitie se amesteca 3 oua cu restul de ingredientele. IMG_2183Pentru prepararea aluatului se incorporeaza usor apa si faina cu un praf de sare pana cand se formeaza o coca suficient de tare pentru a fi framantata cu mana. IMG_2193Se imparte coca in trei parti cat de marimea unui mar mic si se intind cu sucitorul pe un pat de faina ca sa nu se lipeasca de masa.IMG_2195

Foile se intind pana cand ies putin mai mari decat tava in care urmeaza sa se coaca placinta.

Se unge tava cu unt sau ulei si se tapeteaza cu faina. Se pune o foaie de placinta in tava cu marginile in exterior si se toarna jumatate din compozitie netezind bine pentru ca in toate colturile sa patrunda compozitia. IMG_2196Se aduc marginile foii de placinta peste compozitie si se pune urmatoarea foaie. Se toarna restul de compozitie, se netezeste si se aseaza revasele impaturite in prealabil in folie de aluminiu. Ravasele se aseaza in asa fel incat atunci cand se va taia placinta sa ramana pe mijlocul unei bucati de placinta. IMG_2201Se aduc marginile aluatului peste compozitie si se pune si ultima foie de placinta. Se unge cu un ou batut si se da la cuptorul incins pana se rumeneste, cca 30-40 min. IMG_2204

IMG_2210a

Pofta buna si Un An Nou Fericit!!!

Trucuri din experienta personala:

- Daca branza proaspata este prea zemoasa se adauga 2 linguri de gris in copozitie.

- In loc de ravase se poate pune o moneda invelita in aluminiu. Cel care o va gasi cu siguranta va fi cel mai incantat mesean si se spune ca va avea noroc in Noul An. Succes!

- Dupa ce se scoate din cuptor se acopera cu un prosop umed pentru ca partea de deasupra sa nu ramana uscata si sa se poata taia cu usurinta.

Un comentariu:

  1. Nu e nevoie sa va chinuiti sa potriviti ravasele in functie de locul in care veti taia feliile de placinta.
    Faceti placinta dupa reteta. Faceti ravasele (scrise chiar cu pix despre care nu stiti daca e sau nu toxic) si inveliti-le in hartie de copt. Cat placinta e fiebinte introduceti ravasele cu o pensa (chirurgicala daca aveti) in felia de placinta. Daca placinta e fiebinte nu se vende DELOC locul unde ati introdus ravasul. Daca nu e chiar fiebinte, se vede foarte putin.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails