O garnitură perfectă pentru un meniu asiatic aşa cum a fost pieptul de pui cu ananas. E foarte simplu de preparat şi combinaţia de ou uşor prăjit şi orez merge de minune. Unde mai pui că am avut şi un pacheţel de condimente japoneze Nori Tamago speciale pentru orez primit de la Diana din Japonia. Merci mult Diana, te pup ;)
Timp: 20min
Porţii: 2
Ingrediente: 150g orez cu bobul alungit, 2 oua, 1 lingură de ulei de susan (sau ulei obişnuit), 1 linguriţă de oţet, sare, piper, condimente japoneze Nori Tamago pentru orez
Mod de preparare:
Punem orezul la fiert în multă apă fierbinte cu sare. Reducem focul şi îl lăsăm să fiarbă sub capac până se înmoaie bobul, cam 20min.
Când e gata îl scurgem bine de apă. Dacă aveţi pliculeţe din acelea de orez care se pun cu totul în apă atunci vă va fi mai uşor la scurs ;)
Între timp batem ouale şi le călim uşor într-o lingură de ulei amestecând continuu să se formeze zdrenţe.
Amestecăm omleta zdrenţuită cu orezul, oţetul, sare şi piper după gust.
Adăugăm o lingură de condimente japoneze din pliculeţul magic…
… şi orezul japonez cu ou e gata de servit.
Noi l-am avut ca şi garnitură pe lângă o porţie de pui asiatic cu ananas… mmm… divin…
Poftă bună!
Foarte simplu si foarte apetisant...
RăspundețiȘtergereIntrebare: oare ce contine condimentul acela japonez?
pfff asta-i o intrebare de baraj ca pe pliculet scrie numai in japoneza :( Doar denumirea este scrisa in engleza...
RăspundețiȘtergereAm detectat totusi bucatelele de nori(foi de alge) cele care se vad mai inchise la culoare, insa in rest nu mi-am putut da seama ce mai are.
E interesant asa la gust, poate o rog pe Diana sa imi traduca ce scrie :P
Ar fi interesant de stiut...poate se poate incropi din ceva autohton...ma rog , mai putin algele alea...:)
RăspundețiȘtergereInteresanta combinatia cu otet,pana acum foloseam sos de soia!
RăspundețiȘtergere