Brioşele astea se prepară extrem de uşor şi sunt foarte gustoase la cafea, ceai sau pentru micul dejun. Singura conditie ca să le puteţi face este să aveţi tavă specială de brioşe sau forme individuale. E o investiţe bună în bucătărie, nu veţi regreta dacă o achiziţionaţi. Eu am primit-o cadou de la Oana şi am inaugurat-o cu aceste brioşe delicioase. Multumesc Oana ;)
Dacă stiţi că în general trebuie să faceţi portie mai mare de brioşe ar fi indicat să vă cumpăraţi o tavă mare (de 12 buc) ca să faceţi mai multe deodată. Eu am una mică de 6 buc care îmi e suficientă deocamdată ţinând cont că gătesc doar pentru 2 persoane :D
Aşadar să vă spun cum am procedat cu brioşele astea frumoase…
Timp: 40min
Porţii: 4-6 (12buc)
Ingrediente: 3 ouă, 120g unt, 100-120g zahăr (în funcţie de cât de dulci vă plac), 160g faină, 100g ciocolată, esenţă de vanilie (după preferinţe), 1 linguriţă bicarbonat/praf de copt
Mod de preparare:
Frecăm untul (la temperatura camerei) cu zahărul şi apoi adăugăm pe rând ouăle.
Urmează făina (e bine să fie cernută, vor ieşi mai pufoase) amestecată cu bicarbonatul/praful de copt şi apoi adăugăm esenţa de vanilie. Amestecăm cu mixerul şi obţinem un aluat grosuţ care curge.
Pregătim tava de brioşe…
Fie o ungem cu unt/ulei şi o tapetam cu faină fie aşezăm hârtiuţele speciale pentru brioşe fixate cu puţin ulei la fund ca să stea fixe în lăcaşurile tăvii. Eu am avut hârtiuţe de data asta însă voi încerca odată şi fără, sunt sigură că merge foarte bine şi fără pentru că tava este antiaderentă ;)
Tunăm o lingură de compozitie în fiecare spaţiu şi apoi aşezăm ciocolata, fie bucaţi întregi fie mărunţită.
Adăugăm apoi încă o lingură de compoziţie şi deasupra presărăm ciocolata rasă pentru aspect ;)
Dăm tava (tăvile) la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180°) timp de 25-30min până vedem că s-au bronzat :P
Eu le-am copt în două rânduri.
Frumoase să nu fie cu deochi :D
Au fost super, o să mai fac. Ideea e că le puteti umple cu tot ce doriţi. În loc de ciocolată puteţi pune fructe proaspete sau uscate, gem, rahat, posibilităţile sunt nelimitate ;)
Iată şi o sectiune:
Poftă bună!
eu de cate ori fac briose cu ciocolata nu ma mai pot opri dn mancat :D trec urgent! :)
RăspundețiȘtergerela cum arata si astea nu cred ca au tinut mult :)
Da Ama s-au evaporat foarte repede, daca am apucat si eu vreo 2 :(
RăspundețiȘtergereSENZATIONAL!!!!!
RăspundețiȘtergereSUPERRRR!!!
NEMAIPOMENIT!!!
VREAU SI EU......:((((((
Ma incanti cand faci ceva cu ciocolata. La mai multe retete cu ciocolata ;)).pupici
Te pup Onuta! Merci pentru tava :P
RăspundețiȘtergereCineva de pe PtitChef mi-a scris urmatorul mesaj:
RăspundețiȘtergere"buna, eu am forme si am gasit o perioada la CORA hartie marca FACKELMANN (cca6 cm diametru)speciala pt. dar de cateva luni nu mai gasesc, tu de unde le cumperi??!!multumesc anticipat!"
Fiindca nu am gasit optiunea ca sa ii raspund pe acel site ii voi raspunde aici cu speranta ca poate ii va fi de folos.
Eu am gasit hartiutele speciale pentru briose intr-un supermarket din Belgia insa te poti lipsi de ele. Unge formele cu putin ulei si pune compozitia direct in forme, nu se va lipi ;)
Hartiite se gasesc si la kaufland la pretul de 12-13 lei. Eu am luat si tava pentru 12 portii tot de acolo cu 26-27 de lei. O investitie minima care merita din plin!:)
ȘtergereSe gasesc si cu 6 lei colorate ;)
Ștergerearata super brisosele dumneavoastra!suuupeeeer!umflate bine:P le voi face !deci ies 12 bucati cu cantitatile astea,nu?
RăspundețiȘtergereBuna seara, da cantitatea e pentru 12 briose.
RăspundețiȘtergereSpor la briosit!
multumesc ati raspuns promt le voi face maine:)
RăspundețiȘtergerebuna seara!Sunt delicioase.tokami ce le-am scos din cuptor.D-E-l-i-c-i-o-a-S-E. Multumesc pentru reteta!!!!!
RăspundețiȘtergereSa va dea Domnul multa sanatate!
Sa va fie de bine! Multumesc pentru aprecieri, o seara frumoasa va doresc!
RăspundețiȘtergeresunt delicioase azi am incercat si eu reteta:X:X
RăspundețiȘtergereNu pot sa cred ca mi-au iesit atat de bune. Sunt incepatoare in arta gatitului si totusi retele expuse pe blogul acesta par extrem de usoare:X iubesc blogul asta!
RăspundețiȘtergereRevenind la briose sunt extraordinare! Va multumesc:)
am incercat sa fac aceste briose dar nu mi-au iesit deloc .nu au crescut asa de mari ca la tine in poza.cand pui bicarbonatul tu il stingi cu lamaie sau cu otet?eu l-am stins cu otetsi aluatul meu era alb nu auriu asa cum il ai tu.
RăspundețiȘtergeretot eu sunt anonima .am uitat sa iti spun satrimiti raspunsurile totpe saitul acesta in legatura cu bicarbonatul
RăspundețiȘtergereBuna, iti raspund cu intarziere caci abia acum m-am intors din concediu.
RăspundețiȘtergereEu nu sting bicarbonatul sau praful de copt cu nimic. Asa cum am scris si in reteta il amestect direct cu faina.
Aluatul iese galbui in principal de la oua. Daca rrespecti cantitatile din reteta ar trebui sa fie ok.
Succes!
De cate ori vin la tine, vad numai deserturi minunate!
RăspundețiȘtergereImi place tare mult tava ta. Imi poti spune, te rog, ce dimensiune au formele de briose? Dimensiunea brioselor cu ciocolata este perfecta!
Buna, tava mea de briose este de la Pirex si formele au dimensiunea de 5,5cm la baza si 6,5cm la marginea de sus.
RăspundețiȘtergereSpor la bunatati!
Merci mult de tot pentru detalii! Vreau sa-mi iau si eu una la fel, sa pot prepara in sfarsit bunatati de la tine, pentru piticii mei! Uite, ma gandeam ca ar fi minunat daca ai incerca sa faci niste mini-cheesecake in varianta asta de cupcake.
RăspundețiȘtergereMult succes si la cat mai multe aparitii apetisante pe blogosfera!
Din pacate mi-au iesit extrem de gretoase din cauza untului. Data viitoare in loc de 120 voi pune 60 g ...
RăspundețiȘtergereBuna, mersi pt reteta, am facut reteta cu cantitatile duble, f gustoasa a iesit, dar mie nu mi-au crescut asa inalte...sa fie oare formele de silicon pe care le-am avut de vina? poate sunt mai mari? si ciocolata de la mijloc mi s-a lasat pe fund :( dar am compensat si le-am ornat pe deasupra cu ciocolata :)
RăspundețiȘtergereSalut!Foarte buna reteta !
RăspundețiȘtergerein loc de unt pot pune altceva?
RăspundețiȘtergerefain! merita :)))
RăspundețiȘtergereFoarte buna reteta. S-au mancat in 2 minute. Super!♥♡♥♡♥:)
RăspundețiȘtergereAm 13 ani aproape 14 si am incercat si eu au fost delicioase...;)) *√* "_".....
RăspundețiȘtergereSupet reteta si usor de facut. Eu nu am avut unt dar am facut cu margarina si au iesit au iesit super.
RăspundețiȘtergere