miercuri, 24 iunie 2009

Sufleu de brocoli si conopida

IMG_4228

Inspirata dupa reteta mamei de conopida cu smantana am creat acest sufleu de brocoli si conopida intr-o versiune mai light. Brocoli si conopida fac parte din acceasi familie de legume asa ca merg foarte bine combinate, isi completeaza gusturile.

Timp: 50min

Portii: 4

Ingrediente: 1 capatana brocoli, 1 capatana conopida (mica), 500g branza proaspata cremoasa (se poate inlocui partial sau in totalitate cu smantana), 1 ou, 50g cascaval ras, pesmet, unt/ulei pentru uns tava, sare, piper, marar

Mod de preparare:

Spalam brocoli si conopida, desfacem in buchetele si oparim in apa cu sare atat cat sa intre furculita (se mai inmoaie si in cuptor).

IMG_4162

IMG_4164

Tapetam o tava cu unt/ulei si pesmet si asezam buchetelele de brocoli si conopida intercalate (pentru un aspect de mozaic).

IMG_4172

Batem branza proaspata in asa fel incat sa devina o crema, eventual adaugam cateva linguri de lapte sau smantana daca e prea uscata. Saram si piperam crema de branza si o turnam peste brocoli si conopida.

IMG_4175

Presaram cascaval ras deasupra, pesmet si un ou batut.

IMG_4176

IMG_4178

Dam la cuptorul incins la foc mediu pentru aprox 30min pana prinde o culoare rumena deasupra.

IMG_4212

Lasam sa se racoreasca putin si servim ca atare cu marar proaspat presarat deasupra sau ca si garnitura la diverse fripturi.

IMG_4229

E foarte buna combinatia si lejera, perfecta pentru o reteta de vara ;)

IMG_4217

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails