Ciuperci, brânză albastră şi paste…mmm… ce poate fi mai bun într-o farfurie? Vă zic eu, pentru noi asta-i o mâncare de zile mari, pur şi simplu nu ne mai săturăm de ea :P
De preparat chiar e simpluţ, fără bătaie de cap şi rezultatul e ceva de vis.
Timp: ~25min
Porţii: 2-3
Ingrediente: 250-300 ciuperci de pădure, 200g brânză gorgonzolla, 2 linguri unt, 1 lingură făină, 250ml lapte, 1 căţel de usturoi, sare, piper, oregano, busuioc, pătrunjel
Mod de preparare:
Vă recomand să porniţi la drum cu nişte ciuperci gustoase de pădure, sunt incomparabil mai aromate decât cele albe clasice de cultură. Eu am avut două tipuri, unele micuţe şi două pălării de ciuperci brune.
Încingem o lingură de unt într-o tigaie mare sau wok şi călim rapid ciupercile la foc mare, nu mai mult de 1-2min
Le scoatem şi le punem deoparte. Adăugăm în tigaie restul de unt, o lingură de făină şi reducem focul. Amestecăm uşor şi începem să turnăm puţin câte puţin lapte în aşa fel încât să nu rămână cocoloaşe. La final adăugăm brânza gorgonzolla şi amestecăm în sos până ce aceasta se topeşte integral.
Potrivim de sare, piper şi adăugăm în sos ciupercile călite împreună cu oregano, busuioc, pătrunjel după gust şi usturoiul mărunţit.
Sosul e gata…
…nu mai rămâne decât să fierbem rapid pastele după indicaţiile de pe ambalaj. Eu am folosit tagliatelle cu ou de două tipuri, unele mai late şi altele mai subţirele.
Să vă mai spun ce a ieşit la final… eu zic că nu are rost, poza e grăitoare :D
Să aveţi poftă!
o reteta buna rau tare :D
RăspundețiȘtergereA fost tare buna ;) acum ii ducem deja dorul. Cred ca o sa mai bag o tura cat de curand :P
RăspundețiȘtergereTe pup, o seara frumoasa!
tare minunata farfurie!cea mai super combinatie:ciuperci,paste,branza...
RăspundețiȘtergereMultumesc Geta, te pup!
RăspundețiȘtergere