vineri, 8 octombrie 2010

Tagliatelle cu ciuperci şi gorgonzolla

IMG_5253_

Ciuperci, brânză albastră şi paste…mmm… ce poate fi mai bun într-o farfurie? Vă zic eu, pentru noi asta-i o mâncare de zile mari, pur şi simplu nu ne mai săturăm de ea :P

De preparat chiar e simpluţ, fără bătaie de cap şi rezultatul e ceva de vis.

Timp: ~25min

Porţii: 2-3

Ingrediente: 250-300 ciuperci de pădure, 200g brânză gorgonzolla, 2 linguri unt, 1 lingură făină, 250ml lapte, 1 căţel de usturoi, sare, piper, oregano, busuioc, pătrunjel

Mod de preparare:

Vă recomand să porniţi la drum cu nişte ciuperci gustoase de pădure, sunt incomparabil mai aromate decât cele albe clasice de cultură. Eu am avut două tipuri, unele micuţe şi două pălării de ciuperci brune.

IMG_5233_

Încingem o lingură de unt într-o tigaie mare sau wok şi călim rapid ciupercile la foc mare, nu mai mult de 1-2min

IMG_5237_

Le scoatem şi le punem deoparte. Adăugăm în tigaie restul de unt, o lingură de făină şi reducem focul. Amestecăm uşor şi începem să turnăm puţin câte puţin lapte în aşa fel încât să nu rămână cocoloaşe. La final adăugăm brânza gorgonzolla şi amestecăm în sos până ce aceasta se topeşte integral.

IMG_5241_Potrivim de sare, piper şi adăugăm în sos ciupercile călite împreună cu oregano, busuioc, pătrunjel după gust şi usturoiul mărunţit.

IMG_5247_

Sosul e gata…

IMG_5249_

…nu mai rămâne decât să fierbem rapid pastele după indicaţiile de pe ambalaj. Eu am folosit tagliatelle cu ou de două tipuri, unele mai late şi altele mai subţirele.

IMG_5245_

Să vă mai spun ce a ieşit la final… eu zic că nu are rost, poza e grăitoare :D

IMG_5256_

Să aveţi poftă!

4 comentarii:

  1. A fost tare buna ;) acum ii ducem deja dorul. Cred ca o sa mai bag o tura cat de curand :P
    Te pup, o seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. tare minunata farfurie!cea mai super combinatie:ciuperci,paste,branza...

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails