vineri, 18 martie 2011

Mazăre cu smântână şi ciuperci sub crustă de foietaj

IMG_6111_

Când vreţi să vă surprindeţi musafirii cu o mâncare inedită şi deosebit de rafinată vă propun să pregătiţi aceste tăviţe cu mazăre, ciuperci şi smântână ascunse sub o crustă apetisantă de foietaj.

Iată cât de simplu se face…

Timp: ~1h

Porţii: 2-4

Ingrediente: 1 foaie de aluat franţuzesc (foietaj), 400g ciuperci proaspete, 1 ceapă, 2 linguri ulei de măsline, 200g mazăre congelată (sau din borcan), 150ml smântână acră, 1 linguriţă tarhon uscat, 1 ou, sare, piper

Mod de preparare:

Ne ocupăm mai întâi de ciupercuţe. Le spălăm sub jet de apă şi le tăiem puţin codiţele dacă au pământ la capăt. Eu am folosit ciuperci brune. Sunt mult mai gustoase decât clasicele champignon de Paris ;)

IMG_6088_

Tăiem ceapa solzişori şi o călim în uleiul de măsline pănă se înmoaie şi devine aurie (cam 10min)

IMG_6090_

Tăiem ciupercile în două sau în patru cu tot cu codiţe şi le adăugăm peste ceapă. Continuăm să călim încă 5-10 minute.

IMG_6094_

Adăugăm mazărea congelată sau din borcan, smâtână şi tarhonul şi lăsăm să mai bolborosească încet încă 1-2 minute dacă am folosit mazăre din conservă sau 5-10 minute pentru mazărea congelată. Dacă sosul e prea gros mai adăugaţi câteva linguri de apă.

IMG_6095_

Potrivim de sare şi piper. Iată compoziţia, delicioasă.

IMG_6099_

Împărţim această compoziţie în două sau patru tăviţe termorezistente. Va fi suficient cât să sature două persoane ca fel principal sau patru persoane pe post de gustare.

IMG_6102_

Acoperim tăviţele cu câte o bucată de foietaj pe care o fixăm bine de margini.

IMG_6104_

Ungem aluatul cu ou bătut şi coacem în cuptorul preîncălzit la foc mediu (180°C) timp de 20-30min până se umflă şi se rumeneşte aluatul.

IMG_6107_

Servim călduţe ca aperitiv sau ca fel principal. Sunt foarte gustoase şi inedite iar tarhonul chiar se combină de minune cu mazărea şi ciupercile ;)

IMG_6113_

Poftă mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails