miercuri, 13 ianuarie 2010

Cremă Frangipane

IMG_2241_

Inaugurez cu această reţetă o nouă categorie: “Cum se face…” unde voi posta diverse tehnici, sfaturi, reţete pentru ingrediente ce vor intra în compoziţia altor produse finale şi multe alte treburi utile. Sper să vă fie de ajutor ;)

Crema Frangipane este o cremă pe bază de pudră de migdale folosită în patiseria franţuzească în special ca umplutură la tarte, Galette des Rois, sau diverse alte prăjituri şi necesită coacere împreună cu aluatul în care este îmbrăcată. Are o aromă deosebită de migdale şi după coacere capătă o consistenţă mai solidă.

Timp: ~20min

Porţii: pentru o tartă de 6-8 persoane

Ingrediente: 1 linguriţă lichior de migdale (Amaretto)

Crema de patiserie: 250ml lapte, 1/2 păstaie de vanilie (sau esenţă de vanilie), 2 gălbenuşuri, 65g zahăr pudră, 30g amidon de porumb (sau făină)

Crema de migdale: 2 ouă întregi, 100g zahăr pudră, 100g unt, 100g pudră de migdale

Mod de preparare:

Crema Frangipane se obţine amestecând cantităţi egale de cremă de patiserie şi cremă de migdale obţinându-se o cremă vâscoasă foarte aromată ce va intra în componenţa deverselor prăjituri cu specific franţuzesc.

Aşadar începem prin a prepara crema de patiserie după reţeta de aici şi o lăsăm să se răcească complet.

Pregătim apoi la rece crema de migdale, amestecăm cele două creme când sunt ambele reci şi adăugăm 1 linguriţă de lichior de migdale amărui (Amaretto).

IMG_2239_

Asta-i tot. Eu am avut nevoie de crema frangipane pentru Galette des Rois care a ieşit delicioasă.

Iată şi o secţiune cu produsul final…

IMG_2293_

Spor la gătit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails