miercuri, 11 noiembrie 2009

Piept de pui umplut cu sos pesto şi mascarpone

IMG_0243_

O reţetă deosebită în stil italian combinând sosul pesto, crema mascarpone şi pieptul de pui. E o alegere bună pentru o masă specială, invitaţii vor fi cu siguranţă impresionaţi ;)

Reţeta mi-a ieşit în cale pe blogul lui Teo.

Timp: 40min

Porţii: 2

Ingrediente: 1 piept de pui (~300g), 50g mascarpone (sau smântână grasă), 20g sos pesto, 1 linguriţă ulei de măsline, 1 lingură parmezan ras, 1 roşie, sare, piper

Mod de preparare:

Amestecăm mascarpone cu sosul pesto şi obţinem o cremă.

IMG_0202_ IMG_0203_

Frecăm pieptul de pui cu puţină sare şi piper. Crestăm apoi cele două jumătăţi de piept de pui în aşa fel încât să formăm un buzunar în care punem crema de pesto.

IMG_0207_

Aşezăm peipţii umpluţi într-o tavă unsă cu ulei de măsline şi îi ungem şi pe ei cu ulei.

IMG_0209_ IMG_0211_

Presărăm parmezan deasupra, aşezăm felii de roşii şi dăm la cuptorul încins la mediu pentru aproximativ 20-30min până se coloreaza frumos.

IMG_0224_

Noi am servit cu o garnitură de cartofi topiţi şi cu salată de crudităţi.

IMG_0236_

N-am ce zice ne-a plăcut tare mult…

IMG_0252_

Poftă bună!

8 comentarii:

  1. WOW! Ce bine arata:) Trebuie sa fie foarte gustos. Ce ma nedumireste pe mine este ca nu vad premii la tine pe blog, ar trebui sa curga cu premii la cate retete fabuloase ai, cu poze superbe, explicatii mura n gura:), cred ca ti lipseste publicitatea, este imposibil la asa reteta comentarii zero(:
    Daca as putea as lasa mesaje la toate retetele:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna, iti multumesc frumos pentru toate aprecierile esti foarte amabil(a) :P
    Cand am creat acest blog nu am avut ca scop nici publicitatea, nici premiile sau alte interese comerciale. Scriu aici din placere si din dorinta de a fi poate de ajutor si altora ca mine, pasionati de bucatarie insa inca novici si dornici de cunoastere.
    ;) Pe curand!

    RăspundețiȘtergere
  3. Trinity, zau ca e minunat blogul tau, te felicit sincer si as dori sa iti ofer un premiu virtual desigur. Te astept cu mare drag sa-l iei, ti-l ofer cu multa simpatie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc mult Maria, cuvintele tale m-au emotionat. Ma bucur tare mult ca iti plac bucatele mele si te mai astept cu cea mai mare placere. Multumesc frumos pentru premiu :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce fel de sos merge in loc de sos pesto? pentru ca nu am unde gasi acum busuioc proaspat. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna, nu prea stiu cu ce ai putea inlocui sosul pesto in asa fel incat reteta sa isi pastreze savoarea. Totusi, chiar daca nu gasesti busuioc proaspat poti face sosul pesto cu patrunjel (chiar si congelat) iar daca nu ai seminte de pin sau alune caju poti folosi cu succes nuci, seminte de floarea soarelui sau alune de padure. Sper sa iti fie de folos sfaturile mele.
    Spor la gatit!

    RăspundețiȘtergere
  7. De mare folos. M-ai salvat. Iti multumesc tare mult pentru raspuns si pentru retete. Te urmaresc cu mare interes.Daniela

    RăspundețiȘtergere
  8. Ma bucur tare mult Daniela ca ti-am putut fi de folos. Te pup, spor la bunatati si Sarbatori Fericite!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails