O reteta clasica pe care mama o face destul de des in sezonul spanacului. Se prepara rapid si e foarte buna si incalzita a doua zi ;)
Timp: 30min
Portii: 2-3
Ingrediente: 300g spanac proaspat, 2 fire ceapa verde (sau 1 ceapa uscata mica), 1 morcov (mai mic), 1/2 ardei gras (eu am pus galben pentru contrast), 1 felie telina, 1 rosie (sau suc de rosii), 2 linguri ulei, sare, piper, dafin, patrunjel, busuioc, 1 felie lamaie, 1 ou, 1 catel de usturoi (optional)
Mod de preparare: Dam prin razatoarea mare morcovul si telina si taiem cubulete ardeiul si ceapa. Calim legumele in 2 linguri de ulei.
Dupa ce s-au inmuiat legumele adaugam rosia maruntita sau sucul de rosii si lasam sa de-a intr-un clocot. Adaugam sare, piper, dafin, patrunjel, busuioc si un catel de usturoi maruntit (optional).
Intre timp spalam si curatam spanacul.
Punem o oala mare cu apa si sare la fiert si oparim spanacul. Inital el ocupa mult volum dar dupa ce se inmoaie ai impresia ca nici nu o sa fie suficient.
Eheh, mult a fost putin a ramas…v-am zis eu…
Dupa ce a dat intr-un clocot spanacul il scoatem (fara sa il scurgem de apa) si il punem peste legumele calite.
Amestecam, adaugam o felie de lamaie si lasam sa mai dea in cateva clocote.
Gustam, potrivim de sare, piper si ce-i mai trebuie si adaugam oul batut amestecand continuu sa se omogenizeze uniform.
Mmmm buni, buni, …
Servim cald ca atare sau cu iaurt sau smantana.
Pentru carnivori merge de minune langa o friptura la gratar, bunavointa de spanac sa fie…. :P
Pofta buna!
Am facut in week-end aceasta mancarica..mie nu-mi place deloc spanacul, dar aceasta combinatie m-a facut sa-l savurez.
RăspundețiȘtergereBine ca am gasit reteta. De acum inainte numai asa il voi face :)
Sa va fie de bine Ioana! Spanacul e foarte hranitor, ma bucur ca ai descoperit mancarica de spanac si ca ti-a placut ;)
RăspundețiȘtergereO saptamana frumoasa!
Foarte gustoasa!!!!!
RăspundețiȘtergere