Chiftele, piftele spuneţi-le cum vreţi, tot la fel de bune sunt. Mama mereu făcea porţie dublă şi ce nu se mânca aşa ca atare deveneau a doua zi pifteluţe marinate în sos de roşii… mmm ce bunătate de sos…
Pai să vă zic cum le-am făcut eu, nu e mare filozofie…
Timp: ~20min (fără prepararea chiftelelor)
Porţii: 2-3
Ingrediente: 10-12 chiftele, 1 ceapă, 500g suc de roşii, roşii întregi din conservă sau roşii proaspete, 1 linguriţă de zahăr, 1 lingură de ulei de floarea soarelui, 1 foaie de dafin, cimbru, sare, piper, mărar, pătrunjel, busuioc (opţional)
Mod de preparare:
Pregătim chiftelele după indicaţiile de aici.
Putem să le prăjim mai puţin ca de obicei, nu e nevoie să le rumenim foarte tare fiindcă vor mai fierbe şi în sos.
Ne ocupăm de sos… Călim ceapa cu o lingură de ulei şi adăugăm condimentele (sare, piper, cimbru, dafin).
Când ceapa e translucidă adăugăm sucul de roşii, roşiile din conservă pasate sau cele proaspete tocate în prealabil.
Adăugăm zahărul, busuiocul şi dăm într-un clocot. Zahărul are rolul să mai taie din aciditatea roşiilor şi să dea un gust deosebit sosului însă dacă nu doriţi nu puneţi.
Adăugăm apoi chiftelele în sos, reducem focul şi lăsăm să fiarbă înnăbuşit cam 10-15min până se mai îngroaşă sosul.
La final garnisim cu pătrunjel şi mărar tocat şi servim cald alături de piure de cartofi ;)
Delicios nu?
Poftă mare!
f bune au iesit! feliitari pt reteta!
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru aprecieri, o seara frumoasa!
RăspundețiȘtergerema apuc si eu de gatit sper sa iasa bine :)
RăspundețiȘtergerela gradinita pe timpul lui nea nicu mancam doua portii foarte bune
RăspundețiȘtergereinteresant topic !!!!
RăspundețiȘtergereAu iesit delicioase :D
RăspundețiȘtergere