marți, 14 septembrie 2010

Salată de andive cu creveţi gri

IMG_4268_

N-aş putea spune că sunt mare amatoare de andive, însă din când în când mai cumpăr, în special acum toamna că e sezonul lor. Deobicei le fac salată cu dressing de muştar şi iaurt şi le servesc pe lângă vreo friptură ori peşte. De data asta însă mi-am propus să încerc o combinaţie mai deosebită: andive, creveţi micuţi gri şi sos de hrean… o bunătate şi… nu, nu sunt amare dacă le pregătiţi aşa cum am să vă explic ;)

Timp: ~20min

Porţii: 1-2

Ingrediente: 1 andivă, 200g creveţi micuţi gri decorticaţi (proaspeţi sau din conservă), 2-3 linguri smântână dulce, 1 linguriţă de hrean ras de la oţet, 1 căţel de usturoi, boabe de piper verde (se găsesc la borcănel în oţet), 1 lingură de ulei de măsline, sare, un vârf de cuţit de zahăr, mărar

Mod de preparare:

V-am mai explicat eu şi aici cum facem să scăpăm de amăreala din andive…

IMG_4255_

Aşadar, desfacem andiva foaie cu foaie şi o tinem într-un vas cu apa rece şi sare timp de 10-15min. O să vedeţi că nu va mai avea nici pe departe gust amar ;)

Ne ocupăm rapid şi de sosul de hrean. Strivim căţelul de usturoi în mojar şi îl frecăm cu sarea şi uleiul de măsline până devine o pastă, ca pentru mujdei.

IMG_4257_

Adăugăm boabele de piper verde după gust şi o linguriţă de hrean ras sau mai puţin dacă vi se pare prea puternic. Frecăm bine şi la final adăugăm smântâna dulce şi un praf de zahăr.

IMG_4258_

Presărăm mărar tocat şi am terminat cu sosul de hrean.

IMG_4259_

Vă avertizez că e un sos cu un gust puternic, dacă vă plac senzaţiile tari pe limbă atunci o să îl adoraţi ;)

Nu mai rămâne decât să aşezăm frumos foile de andive bine scurse pe farfurie, să adăugăm creveţii şi să asezonăm cu sos.

IMG_4260_

Foile de andive pot ţine loc de tacâmuri şi această salată se poate servi foarte bine direct cu mâna, efectul Oau e garantat.

IMG_4263_

Servim cu lămâie pentru cine doreşte şi cu ceva pesmet sau pâine prăjită. Poate fi servită atât ca aperitiv cât şi ca un fel principal lejer.

Să aveţi poftă!

Un comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails