Am achiziţionat de curând o oală pentru preparat legume la aburi şi am testat-o preparând acest minunat platou de păstăi de fasole verde cu unt.
Foarte foarte bun şi sănătos, cred că aş putea deveni vegetariană cu păstăi din astea în meniu ;)
Timp: ~30min
Porţii: 2
Ingrediente: 300g păstai de fasole verde, 2 căţei de usturoi, 2 linguri de unt, piper proaspăt râşnit, sare, mărar
Mod de preparare:
Punem apă la fiert în oala cu suportul pentru aburi.
Spălăm, curăţăm păstăile şi în momentul în care apa fierbe le aşezăm în suportul cu găuri şi acoperim cu capacul.
Lăsăm să fiarbă în aburi aproximativ 20 min până se înmoie dar atât cât să rămână crocante.
Pregătim între timp untul aromat cu usturoi. Pisăm în mojar usturoiul cu sarea şi piperul.
Adăugăm untul moale şi mărarul şi frecăm bine.
Când păstăile sunt gata le aşezăm pe un platou şi aşezăm bucăţele de unt aromat deasupra.
Servim imediat ca fel principal sau garnitură la orice fel de friptură din carne sau peşte.
Delicios…
Poftă mare!
Foarte buna mancarica si sanatoasa!Pupici!
RăspundețiȘtergereVa pup si va multumesc pentru reteta. E super.
RăspundețiȘtergere