duminică, 22 ianuarie 2012

Tapenade ~ Pastă de măsline

Tapenade ~ Pastă de măsline
Vă propun un aperitiv simplu şi foarte gustos, pastă de măsline cu file de anchois numită tapenade.
Se face cât ai zice…peşte…
Timp: ~15min
Portii: 4
Ingrediente: 200g măsline negre sau brune Kalamata (de preferabil cu sâmburi), 5 fileuri de anchois (hamsii) în ulei, 5 capere în oţet, 1 căţel de usturoi, ~50ml ulei de măsline, 1 lămâie
Mod de preparare:
Pregătim ingredientele…
Tapenade - ingrediente
Eu am folosit fileuri de anchois roluite cu capere şi măsline brune Kalamata cu tot cu sâmburi. Prefer să folosesc măsline cu sâmburi fiindcă sunt mai gustoase.
Scoatem sâmburii măslinelor folosind un pahar cu fundul drept cu care presăm fiecare măslină în parte. Sâmburii se vor desface foarte uşor.
Tapenade - scoatem samburii maslinelor
Mixăm apoi toate ingredientele în blender până obţinem o pastă.
Tapenade - mixam maslinele si fileurile de anchois
Adăugăm uleiul de măsline treptat şi mai suplimentăm dacă este nevoie…
Tapenade - mixam maslinele si fileurile de anchois
La final dregem cu zeamă de lămâie după gust.
Tapenade - adaugam zeama de lamaie
Servim cu tartine de pesmet şi felii de lămâie…un deliciu…
Tapenade - Pasta de masline - servim cu pesmet si lamaie
Poftă bună!

5 comentarii:

  1. nu prea ma impac cu maslinele, dar sunt sigura ca e foarte buna...

    RăspundețiȘtergere
  2. am auzit la o emisiune de gastronomie ca maslinele Kalamata sunt cele mai naturale nesuferint nici un fel de proces tehnologic dupa ce sunt recoltate
    un aperitiv foarte simplu si sunt sigura ca au un gust f. rafinat asa cum sunt toate preparatele pe care le faci tu.pupici multi

    RăspundețiȘtergere
  3. nu ai mai scris de mult.deschid si nu vad nimic nou.plang vizitatori .

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata foarte bine ce ai facut tu acolo. E dezarmanta usurinta cu care se prepara aceasta pasta :)) Chiar ma duc sa incerc si eu, sa vedem ce-o iesi... Tine-mi pumnii!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails