joi, 27 ianuarie 2011

Pizza Grimbergen

IMG_1820_

Berea Grimbergen este un simbol de preţ al Belgiei. Fabricată de călugari la mănăstirea din localitatea cu acelaşi nume, berea Grimbergen are o poveste emoţionantă. Fondată încă din anul 1128, mănăstirea Grimbergen a fost de trei ori distrusă şi tot de atâtea ori reconstruită. Reţeta originală a berii a reuşit să fie păstrată şi transmisă de-a lungul veacurilor până în zilele noastre.

De unde până unde o pizza Grimbergen? Pai cum e una din berile noastre preferate, m-am gândit să pregătesc o pizza cu blat de bere şi garnitură de brânză Grimbergen.

Dacă nu ştiaţi, fiecare marcă de prestigiu de bere belgiană produce în cantităţi limitate şi propria brânză ce îi poartă numele şi este special creată pentru a fi servită alături de respectiva bere. Astfel există brânză Leffe, brânză Chimay, Orval şi bineînţeles şi brânză Grimbergen. E drept că brânzeturile astea nu se găsesc la orice magazin, sunt un fel de brânzeturi în ediţie limitată şi se comercializează numai în anumite locaţii.

Dar să revenim la reţetă…

Timp: 1h (dacă aveţi aluatul gata pregătit nu durează mai mult de 15min)

Porţii: 1 pizza mare pentru 2 persoane

Ingrediente: 200-250g brânză Grimbergen, 1/2 ardei gras galben, 150g bacon în felii subţiri, sos de roşii pentru pizza, busuioc

Blat: 120ml bere Grimbergen blondă, 1 linguriţă ulei de măsline, 1/2 linguriţă sare, 240g făină, 1/2 linguriţă drojdie uscată

Mod de preparare:

Iată faimoasa bere Grimbergen împreună cu brânza cu acelaşi nume.

IMG_1796_

Preparăm întâi aluatul şi îl lăsăm la dospit cu ajutorul maşinii de pâine sau manual ca aici.

Preparăm între timp sosul de pizza după reţeta de aici.

Când aluatul este gata crescut îl întindem cu sucitorul într-o foaie nu tocmai subţire pentru că la pizza asta se pretează un blat pufos şi consistent.

IMG_1810_

Ungem cu sos de roşii şi aşezăm feliile subţiri de bacon şi bucăţele de ardei gras.

IMG_1811_

Tăiem brânza Grimbergen în felii şi le aşezăm peste pizza. Această brânză este de o consistenta moale, se va topi în timpul coacerii şi va forma un strat absolut delicios peste pizza.

IMG_1813_

Presărăm câteva frunzuliţe de busuioc deasupra şi coacem în cuptorul încins pe poziţia cea mai de jos, la foc mare (250°C) timp de 10min.

IMG_1814_

Servim imediat, brânza Grimbergen topită va face senzaţie iar blatul cu bere este o adevarată revelaţie…

IMG_1823_

O felie de pizza şi o bere Grimbergen, cu drag, pentru voi…

IMG_1825_

Poftă mare!

3 comentarii:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails