marți, 8 iunie 2010

Lasagna verde cu pesto din frunze de ridichi

IMG_3856_

O lasagna specială exact aşa cum îmi place mie…verde… îmi plac chestiile verzi :P

Timp: ~30min

Porţii: 4

Ingrediente: 7-8 foi de lasagna, 2 linguri mari de sos pesto din frunze de ridichi, 2 linguri mari mascarpone, 100g jambon afumat, 100g caşcaval ras, 4 roşioare mici, 300ml lapte, 1 lingură făină, 1 lingură unt, nucşoară, sare, piper

Mod de preparare:

Amestecăm sosul pesto cu brânza mascarpone şi 100ml lapte că să obţinem o cremă.

IMG_3841_

Preparăm între timp un sos Bechamel. Încingem untul şi adăugăm făina. Amestecăm rapid şi începem să turnăm laptele puţin câte puţin amestecând continuu să nu se formeze cocoloaşe. Condimentăm cu sare, piper, nucşoară şi lăsăm pe foc mic amestecând continuu până începe să prindă consistenţă.

Buun, acum asamblăm lasagna cea verde…

Ungem o tavă cu unt, turnăm puţin din crema de pesto şi aşezăm un strat de foi de lasagna nefierte.

IMG_3844_

Turnăm jumătate din crema de pesto, aşezăm fâşiuţe de jambon, caşcaval ras şi aşezăm încă un strat de foi de lasagna. Urmează iar un strat de cremă de pesto, bucăţele de jambon, caşaval ras şi apoi un ultim strat de foi de lasagna.

IMG_3846_

Deasupra turnăm sosul Bechamel, presărăm caşcaval ras şi aşezăm roşioarele.

IMG_3847_

Coacem în cuptorul încins timp de aproximativ 30min la foc mediu (200°C) până se rumeneşte frumos deasupra.

IMG_3849_

Vă asigur că a ieşit ceva super delicios ;)

Poftă bună!

Un comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails