Delicioasa tarta cu praz, nu am avut eu forma de tarta dar a iesit super buna si in tava de friptura :P
Timp: 1h 40min
Portii: 6
Ingrediente:
Pentru aluat: 200ml lapte, 1 plic drojdie uscata (sau 20g drojdie proaspata), 3 linguri ulei, 400g faina, sare
Pentru compozitie: 200g bacon (sau sunca sau ce aveti), 1/2 praz (eu am pus partea verde), 100g cascaval ras (eu am pus mozarella), 2 oua, 250g branza proaspata, 1 lingura gris, 1/2 ardei iute, sare, piper, busuioc, patrunjel
Mod de preparare: Rasturnam faina intr-un vas si o amestecam cu drojdia uscata si putina sare. Facem o gaura pe mijloc si punem uleiul si laptele caldut amestecand usor dinspre interior.
Framantam un aluat putin mai moale (daca e totusi prea moale mai completam cu faina) si lasam la dospit 30min.
Intre timp pregatim compozitia.
Taiem prazul, ardeiul iute si baconul marunt si amestecam cu branza proaspata, mozarella, grisul, oul, sare, piper, busuioc si patrunjel.
Intindem 2/3 din aluat in tava/forma de tarta unsa cu unt/ulei si tapetata cu faina, ridicam o margine si intepam cu furculita.
Adaugam umplutura si apoi restul de aluat il rasucim ca o funie si il punem pe margini.
Ungem cu ou batut si dam la cuptorul incins la foc mic pentru aprox 1 ora.
Lasam sa se raceasca putin inainte de a o taia.
Servim calda cu acritura si supliment de smantana pentru cei mai gurmanzi :)
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu