Ciulama de ciupercute cu mamaliguta… o bunatate. Mama mai face si ciulama de pui care e si ea extraordinar de buna. Astazi insa e randul celei de ciupercute…
Stateam eu asa si ma gandeam in timp ce o preparam… ce-a fost mai intai: ciulamaua bunicii sau sosul frantuzesc Bechamel? Nu am gasit inca raspuns, insa cele doua se aseamana destul de mult nu credeti?
Timp: 30min
Portii: 2
Ingrediente: 200-300g ciupercute proaspete, 1 ceapa, 1 lingura de unt (sau ulei), 1 catel de usturoi, 1 lingura cu varf de faina, 400ml lapte, 1-2 linguri smantana, patrunjel si marar verde, sare, piper
Mod de preparare:
Incingem untul sau uleiul intr-o craticioara si calim ceapa taiata marunt.
Spalam ciupercutele si le taiem felii. Eu nu le curat de pielita, chiar nu are rost daca sunt proaspete si fragede.
Le adaugam si pe ele la calit peste ceapa.
Mmm ce frumoase sunt, le-as manca si crude.
Dupa cateva minute adaugam faina si luam de foc. Turnam cate putin lapte pana se desface faina fara sa ramana cocoloase si punem din nou craticioara pe foc la minim.
Turnam laptele cate putin si amestecam continuu. Lasam sa dea in cateva clocote la foc mic (continuam sa amestecam) si ciulamaua e gata.
Presaram verdeata tocata, usturoiul maruntit, potrivim de sare si piper si adaugam smantana dupa gust.
Servim calduta cu mamaliga, o bunatate!
Pofta buna sa aveti!
Foarte buna retata! Desi sunt cam afon la gatit mi-a reusit.
RăspundețiȘtergereMa bucur ca ti-a reusit ;)
RăspundețiȘtergereSa va fie de bine!
de catelu de usturoi ai uitat.
RăspundețiȘtergereAi dreptate :P
RăspundețiȘtergereAm corectat acum reteta, merci pentru remarca ;)
O zi frumoasa!
Si eu am facut chiar acum mancarea asta...a iesit o nebunie. Felicitari pentru blog...de fiecare data cand gatesc intru sa vad ce sa mai fac...de aici ma inspir.
RăspundețiȘtergereMultumesc Daniela, te pup si iti urez spor la bunatati ;)
RăspundețiȘtergereda , de stotroi a uitat , dar va spun eu se adauga la sfartsit, tocat marunt sau frecat cu sare sib ulei de masline , se opreste focul si se acopera .gata asta este
RăspundețiȘtergere