miercuri, 9 martie 2011

Tartă cu spanac şi telemea

IMG_2720_

A apărut spanacul proaspăt în pieţe aşa că nu poate fi un prilej mai bun pentru a pregăti o tartă apetisantă cu spanac, brânză telemea şi seminţe de pin ;)

E simplă şi bună tare de tot.

Timp: ~1h (dacă aveţi aluatul gata făcut durează mai puţin)

Porţii: 4-6 (1 tartă cu diametrul de 26cm)

Ingrediente: 1 foaie de aluat brisée, 300g spanac, 200g brânză telemea sau feta grecească, 50g caşcaval ras (emmental), 1 lingură seminţe de pin (sau de floarea sorelui), 1 ceapă, 2 ouă, 200ml smântână lichidă, 1 lingură ulei de măsline, 2 linguri pesmet, verdeaţă (pătrunjel, busuioc, mărar,…)

Mod de preparare:

Călim ceapa în ulei de măsline şi când devine sticloasă adăugăm spanacul proaspăt spălat, scurs şi tocat în prealabil.

IMG_2688_

Lăsăm pe foc câteva minute până se înmoaie (nu mai mult de 3-4 minute) apoi adăugăm seminţele de pin şi luăm de pe foc.

IMG_2690_

Când se mai răcoreşte spanacul adăugăm ouăle bătute cu smântână, caşcavalul ras, verdeaţa şi potrivim de sare şi piper. Atenţie cu sarea că şi brânza telemea e sărată. Întindem aluatul într-o tavă de tartă şi presărăm pesmetul. Brânza telemea sau feta grecească o tăiem cubuleţe şi o aşezăm în tavă. Păstrăm câteva cubuleţe pentru ornat deasupra.

Turnăm amestecul de spanac în tavă, nivelăm şi aşezăm cubuleţele de brânză rămase.

IMG_2695_

Coacem în cuptorul preîncălzit la foc potrivit (180-200°C) timp de 30 min.

IMG_2701_

Poftiţi la o felie ;)

IMG_2708_

Poftă mare!

3 comentarii:

  1. Arata delicios! Si este foarte asemanatoare cu tarta cu spanac si feta din seria 30 de minute a lui Oliver :) Chiar ma gandeam sa o fac week-end-ul asta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Este excelenta si mai sanatoasa decat multe alte preparate pe care obisnuim sa le consumam zilnic!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails