Am descoperit această mâncare într-un restaurant cu specific indian şi încă de la prima îmbucătură am rămas profund impresionată. Pur şi simplu te ia prin surprindere această explozie de savoare şi gusturi noi.
Mi-a plăcut extrem de mult, am căutat reţeta şi am încercat să o reproduc şi acasă.
Sunt foarte mulţumită de ce am obţinut, gustul şi aspectul sunt exact ca versiunea ce o gustasem în restaurant.
A devenit mâncarea mea preferată din bucătăria indiană…
Timp: ~1h
Porţii: 6
Ingrediente: 1 pui sau ~800g piept de pui dezosat, 2 cepe, 3 căţei de usturoi, 200g alune caju sau migdale decojite, 3-4 linguri nucă de cocos, 400ml lapte de cocos, 2 linguri bulion de roşii, 1-2 linguri zahăr, 1 bucată ghimbir proaspăt ~2cm sau 1 linguriţă de ghimbir praf, 1/2 linguriţă coriandru măcinat + 1/2 linguriţă chimen măcinat + 1 linguriţă curry sau 2 linguriţe condiment garam massala, 1-2 capsule de cardamon, 1 baton de scorţişoară, 4 cuişoare, sare, piper, coriandru verde sau pătrunjel
Mod de preparare:
Tocaţi mărunt ceapa, usturoiul şi ghimbirul proaspăt.
Căliţi într-o lingură de ulei sau unt şi adăugaţi batonul de scorţişoară, cardamonul şi cuişoarele. Puteţi să spargeţi capsulele de cardamon dacă vreţi o aromă mai intensă. Dacă nu vă place foarte tare aroma, puneţi mai puţin sau deloc sau nu le spargeţi.
Când ceapa devine translucidă şi uşor caramelizată adăugaţi puiul sau pieptul tăiat în bucăţi potrivite şi căliţi pe toate părţile. Adăugaţi 2 linguriţe de condiment garam massala sau amestecul de coriandru, chimen şi curry.
Adăugaţi o cană de apă, bulionul şi lăsaţi să fiarbă la foc potrivit aprox 30min. Mai completaţi cu apă dacă scade prea tare.
Adăugaţi apoi nuca de cocos, migdalele feliate sau mărunţite, laptele de cocos, 1-2 linguri de zahăr după gust, sare, piper şi puţin coriandru sau pătrunjel verde tocat.
Mai ţineţi pe foc în jur de 10-15min apoi serviţi cu poftă :)
Serviţi alături de orez basmati şi bucuraţi-vă de o aromă exotică, cu totul şi cu totul deosebită…
Un adevărat răsfăţ culinar, mi-a plăcut extrem de mult!
Să aveţi poftă!
Fetele fac numai bunataturi! Ce amestec de condimente!. Nici nu vreau sa ma gandesc cat de frumos trebuie sa miroasa puiul acesta, ca de gust nu mai incape vorba ca e minunat!
RăspundețiȘtergereCe bine arata. Mie niciodata nu mi-au iesit sosurile...
RăspundețiȘtergere