duminică, 8 mai 2011

Frigărui de somon cu praz

IMG_6713_

Dacă tot ne ţinem de grătare de când a dat căldura am ocazii să încerc fel de fel de bunătăţi de pus pe grătar. Nu avem noi la dispoziţie un grătar adevărat cu jăratec dar nici cel electric nu face treabă rea aşa că facem echipă bună împreună ;)

Ultima descoperire în materie de grătăreli ce-ţi lasă gura apă sunt aceste frigărui de somon cu praz.

Acum, somonul se poate înlocui şi cu altfel de file peşte, rezultatul va începe tot cu mmm… 

Timp: ~40min

Porţii: 4

Ingrediente: ~600g file de somon (sau alt peşte), 1 fir praz, 1/2 ardei gras roşu

Marinată: 3-4 fire de pătrunjel verde (eu am pus cozile), 1-2 căţei de usturoi, 1 lingură ulei de măsline, 1 lingură zeamă de lămâie, 1 linguriţă coajă de lămâie rasă, rozmarin, piper, sare

Mod de preparare:

Mixăm toate ingredientele pentru marinată la blender şi obţinem o pastă grosuţă. Nu ocoliţi coaja de lămâie, dă un gust super ;)

IMG_6681_

Curăţăm, spălăm şi uscăm bine fileurile de somon apoi le porţionăm sub formă de cuburi mari.

IMG_6697_  Le tăvălim în marinată şi le lăsăm cam 15min la frigider să se îmbibe de arome.

IMG_6700_

Spălăm şi curăţăm prazul de primul strat de foi apoi tăiem partea albă sub formă de rozete de grosimea unui deget. Pregătim şi ardeiul gras sub formă de cuburi şi înfigem pe frigărui alternativ: praz, somon, ardei. Dacă aveţi fileuri cu piele să le puneţi cu pielea pe exterior ca să se rumenească la prăjit.

IMG_6710_

Odată ţepuşele umplute nu mai rămâne decât să le dăm la grătar. Grătarul să fie încins bine şi grilajul uns cu ulei ca să nu se lipească peştele şi să se rupă.

Prăjim frigăruile 3-4 minute pe fiecare latură sau mai mult dacă vă plac mai rumene.

IMG_6711_

Eu am mai pus pe grătar nişte cartofi în folie de aluminiu. Mai precis, cartofi curăţaţi de coajă, frecaţi cu sare, piper şi puţin unt sau ulei, apoi înveliţi în folie de aluminiu şi puşi pe grătar sau chiar în jăratec. Să îi puneţi mai din timp pe grătar că se fac mai greu decât peştele. Durează cam 20min până se coc.

La frigăruile astea merge şi un sos sau un mujdei ceva. Vă recomand: mujdeiul cu roşii coapte, sosul tzatziki sau sosul de smântână şi usturoi.

Să aveţi poftă şi să sfârâie grătarele!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails