miercuri, 7 ianuarie 2009

Ciorba de perisoare

IMG_2249

Timp: 40min

Portii: 4

Ingrediente: 1 morcov mediu, 1 pastarnac mic, 1 ceapa medie, 150g telina, 100g fidea, 2 cartofi, 1/4 ardei gras, 200g suc de rosii, sare, 250g bors, patrunjel, telina, leustean, 1 ou

Pentru perisoare: 250g carne tocata porc/vita, 2 linguri orez, sare, piper, 1 ceapa mica, 1 linguta ulei

Mod de preparare: Pentru perisoare se spala orezul, se taie ceapa mica marunt, se caleste si apoi se amesteca toate cu carnea. Se sareaza, se adauga piper si o lingura de apa si se amesteca bine compozitia.

Morcovul, pastarnacul si telina se taie marunt sau se da prin razatoare. Cartofii de taie in 4, ceapa si ardeiul se taie cubulete marunte. Se pun toate intr-o oala cu apa de 5-6l si se dau la foc potrivit pana incep sa fiarba. Se ia cate o lingura de compozitie de perisoare se formeaza in mana sub forma de bila si se adauga in oala, reducand focul la minim sa nu se destrame. Se pun pastele, verdeata, sucul de rosii, se sareaza si se lasa sa fiarba incet 20min. In ultimul clocot se pune borsul. IMG_2239

Se verifica legumele daca sunt fierte si daca perisoarele s-au ridicat deasupra inseamna ca sunt gata. Se bate oul intr-un castron si se pune incet cate o lingura de ciorba peste el omogenizandul in asa fel incat sa nu faca prea multe zdrente in ciorba. Se varsa apoi in oala amestecand usor, se adauga patrunjel tocat marunt si ciorba-i gata.

Se serveste fierbinte cu smantana si ceapa sau ardei iute.IMG_2248

Pofta buna!

3 comentarii:

  1. a iesit a iesit :) daca imi spui de unde ai luat bors daca viitoare va fi perfect :D

    RăspundețiȘtergere
  2. :D din tara...
    Sau exista bors la plic care cred ca se gaseste si la magazinele romanesti de prin Bruxelles.
    Felicitari pentru ciorbica ;) si la cat mai multe!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Vad ca ati ales o painica alba pentru ciorba aceasta. Cred ca interala sau de secara s-ar potrivi excelent la Ciorba de perisoare.
    Vom incerca reteta dumneavoastra. Multumim.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails