Dacă vă plac combinaţiile exotice şi mâncărurile cu tentă dulce-acrişoară atunci veţi adora Pizza Hawaï. Ananasul e vedeta în această combinaţie şi vă asigur că îşi face toţi banii ;)
Timp: 1h (dacă avem aluatul gata pregătit nu durează mai mult de 15min)
Porţii: 2-3 (1 pizza mare)
Ingrediente:
Blat: 250g făină, 150ml apă călduţă, 3,5g drojdie uscată sau 10-15g drojdie proaspătă, 1 lingură ulei de măsline, 1/2 linguriţă de sare
Sos: 2 roşii, 1 lingură ulei (de măsline), dafin, cimbru, busuioc, oregano, sare, piper, un praf de zahăr
Conţinut:
- jambon de porc crud-afumat
- ardei gras sau capia roşii
- ciuperci proaspete
- roşii
- ceapă
- ananas
- mozzarella
- busuioc
- oregano
- piper
Mod de preparare:
Frământăm un aluat din ingredientele menţionate şi îl lăsăm să crească la căldură pentru aprox 30-40min până îşi dublează volumul. Cum mi-am luat maşină de pâine, îmi este foarte utilă şi pentru plămădit aluaturi aşa că am lăsat-o pe ea să se ocupe de aluat ;)
Între timp am preparat rapid sosul de roşii după reţeta de aici şi am continuat cu întinderea aluatului şi asamblarea pizzei.
Am uns blatul cu sos de roşii şi am început să aşez ingredientele: întâi mozzarella rasă şi jambonul,…
… apoi ceapa solzişori, ardeii roşii, ciupercile proaspete, roşiile şi bucăţelele de ananas… ordinea e aleatoare ;)
Urmează încă o tură de mozzarella, ceva busuioc, oregano, piper şi e gata de dat la cuptorul încins la maxim.
Este foarte important să încingem bine bine cuptorul la maxim (250°C) ca pizza să se coacă rapid şi să rămână crocantă. Timpul de coacere este între 8 şi 10min maxim.
Aici în cuptor alături de pizza mexicană.
După 10min…
Buună rău…
Să o încercaţi, merită ;)
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu