Aşa cum v-am promis, vă propun un aperitiv inedit cu brâza Camembert de Normandie, piure de mere dulci, nuci şi rucola. Combinaţia acestor ingrediente aşezate pe o felie de pâine proaspătă nu poate fi decât un adevărat răsfaţ. Am gustat acest gen de tartine aici în Belgia la diferite evenimente ce ofereau bufet suedez şi pur şi simplu le ador.
Iată cum le preparăm…
Timp: 10min (dacă aveţi piureul de mere gata pregătit)
Porţii: 4
Ingrediente: 1 cutie brânză Camembert de Normandie, ~4 nuci, 2 mere golden, 50g rucola, 8 felii de pâine proaspătă
Mod de preparare:
Pentru piureul de mere alegem două mere golden mari şi frumoase…
Le curăţăm de coajă şi cotor şi le dăm prin răzătoarea mare.
Le punem pe foc într-o crăticioară cu două linguri de apă şi lăsăm să fiarbă la foc mic până se omogenizează şi obţinem o cremă, cam 30min. Mai amestecăm din când în când să nu se prindă la fund.
Nu e nevoie de zahăr suplimentar deoarece merele golden sunt deja duci şi aromate ;)
Ok, avem piureul, acum totul e simplu…
Ungem o felie de pâine cu o lingură de piure, aşezăm câteva frunze de rucola, o felie de Camembert şi o jumătate de miez de nucă.
Eu am pregătit pentru aceste delicioase tartine o pâinică făcută în casă cu seminţe de floarea soarelui în interior şi susan deasupra. A mers perfect în toată combinaţia asta :P
Poftă bună!
multumim!!
RăspundețiȘtergere