marți, 18 octombrie 2011

Îngheţată de piersici cu brânză mascarpone şi nuci

Îngheţată de piersici cu brânză mascarpone şi nuci
Ştiu că vremea îngheţatelor a cam trecut, însă reţeta asta e pentru nostagici ca mine care încă mai visează la vară, soare şi…piersici…:P
Mai ţineţi minte piersicele mele albe culese din grădină care o parte au sfârşit într-un delicios gem? Vă povesteam atunci că o bună parte le-am congelat. Ei bine, iată ce voi face toată iarna cu ele…îngheţată ultra simplă din persici congelate şi brânză mascarpone cu nuci din grădină (da, am şi un nuc care mi-a dat atâtea nuci că nici nu ştiu ce voi face cu ele) :)
Nu are ouă, nu are E-uri, nu are unt şi e un deliciu…
Timp: ~30min (congelare minim 3h)
Porţii: ~1,5kg îngheţată
Ingrediente: ~700g piersici congelate sau proaspate (sau alte fructe la alegere), 500g brânză mascarpone sau altă brânză proaspătă untoasă şi bine scursă (puteţi să încercaţi şi cu iaurt dacă vreţi o îngheţată mai slabă), ~150g zahăr, miez de păstaie de vanilie sau esenţă, ~50g miez de nucă
Mod de preparare:
Păi am luat frumuşel o pungă cu piersici din congelator şi am lăsat-o câteva minute la temperatura camerei cât să pot desface conţinutul în bucăţi şi să intre în cuva mixerului.
Între timp mărunţim la cuţit miezul de nucă şi îl rumenim uşor în tigaie până începe să miroasă frumos a nucă.
Îngheţată de piersici cu mascarpone - mixam fructele
Am mixat apoi pe rând toate bucăţile de piersici folosind cuţitul de gheaţă al mixerului până am obţinut o aşa zisă pilitură de piersici :P
Dacă folosiţi fructe proaspete le mixaţi pur şi simplu până obţineţi un piure.
Îngheţată de piersici cu mascarpone - mixam piureul de fructe cu branza
De aici încolo treaba-i cât se poate de banală. Mixâm piersicile mărunţite cu brânza mascarpone, zahărul şi vanilia până obţinem o cremă omogenă.
Îngheţată de piersici cu mascarpone - obtinem o spuma delicioasa
Încorporăm miezul de nucă cu o spatulă şi gustăm…
Îngheţată de piersici cu mascarpone - adaugam miezul de nuca
…mmm e demenţial de bună. Dacă vă răzgândiţi între timp şi nu mai vreţi să aşteptaţi până se face îngheţata, serviti-o aşa pe post de spumă de piersici în pahare ;) Nu-i o idee rea nu?
Cine a pornit să facă îngheţată şi îngheţată vrea, atunci procedeul continuă cu turnat crema într-o caserolă cu capac şi congelat timp de 1 oră.
Îngheţată de piersici cu mascarpone - congelam crema
După o oră la congelator o scoatem şi o batem bine cu telul sau cu mixerul ca să spargem acele de gheaţă.
Repetăm procedeul de 3 ori şi apoi o putem servi sau o lăsăm în continuare în congelator pentru păstrare.
Îngheţată de piersici cu mascarpone - mixam la intervale de 1h
Eu recunosc, nu prea mi-am dat interesul cu mixatul îngheţatei la ore fixe aşa că nu mi-a ieşit ultra cremoasă fără ace de gheaţă însă voi dacă faceţi treabă calumea sigur o să obţineţi o îngheţată perfectă ;)
Îngheţată de piersici cu mascarpone - pofta buna
În momentul servirii scoatem îngheţata din congelator şi o ţinem în frigider timp de 15min ca să fie mai uşor de format bile cu lingura specială de îngheţată.
Servim şi ne minunăm cât de bună poate să fie această îngheţată obţinută doar din fructe şi brânză.
Să aveţi poftă!

2 comentarii:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails