sâmbătă, 18 decembrie 2010

Soufflé de brocoli cu brânză de capră

IMG_4285_

În caz că vă place brocoli şi vreţi să încercaţi un mod de preparare mai deosebit, vă propun o reţetă de sufleu franţuzesc cu brocoli şi brânză de capră. Fin şi deosebit, se pretează atât pentru o cină în familie cât şi ca aperitiv la o masă festivă cum ar fi cea de Crăciun sau Revelion. Dacă veţi coace sufleul în tăviţe individuale pentru fiecare invitat, efectul va fi garantat, vă asigur ;)

Timp: 45min

Porţii: 6 persoane

Ingrediente: 1 căpătână de brocoli, 100g brânză de capră (puteţi înlocui eventual cu brânză de burduf), 150ml lapte, 3 ouă, 1 lingură de pesmet

Sos bechamel: 30g unt, 30g făină, 150ml lapte, nucşoara, sare, piper

Mod de preparare:

Puneţi o oală încăpătoare cu apă şi sare la fiert. Spălaţi căpăţâna de brocoli şi desfaceţi-o în bucheţele cât mai mici. Tulpina curăţaţi-o de primul strat de coajă care e mai lemnoasă şi tăiţi-o cubuleţe. Când apa începe să fiarbă reducem focul la mic şi punem bucăţelele de brocoli la fiert pentru 10min. Le scurgem apoi şi le păstrăm deoparte.

IMG_4171_

Tăiem brânza de capră în bucăţele mici şi ne ocupăm de sos.

IMG_4273_

Preparăm sosul bechamel din ingredientele de mai sus după reţeta de aici. Adăugăm apoi brânza de capră în sos şi amestecăm până de topeşte.

IMG_4274_

Până se mai răcoreşte sosul pornim cuptorul la foc mediu (200°C) ca să se încălzească şi ungem formele individuale sau o tavă cu unt şi presărăm pesmet.

Adăugăm gălbenuşurile de ou unul câte unul în sosul răcorit şi amestecăm bine. Batem albuşurile spumă cu un praf de sare şi le încorporăm şi pe ele în sos amestecând uşor.

IMG_4275_

Nu mai rămâne decât să aşezăm bucheţelele de brocoli în tavă, să adăugăm sosul şi să dăm la cuptor bunătatea.

IMG_4277_

Coacem timp de 30min la foc mediu în cuptorul preîncălzit până se rumeneşte.

IMG_4280_

Iată bunătate de sufleu franţuzesc…

IMG_4283_

Servim cald ca aperitiv sau fel principal. Pentru o masă festivă e mai prezentabil dacă îl coaceţi în forme individuale sau pot fi chiar şi nişte ceşcuţe termorezistente pentru ca invitaţii să servească sufleul direct din ele.

Poftă mare!

2 comentarii:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails