duminică, 22 august 2010

Orez cu macrou şi sos pesto

IMG_3121_

Când îl întreb pe iubitul meu ce îşi doreşte să mănânce la pacheţel sau la cină primesc mai mereu acelaşi răspuns: orez cu peşte :) Şi asta înseamnă orez cu ton sau orez cu macrou.

Iată în ce se traduce orezul cu macrou…

Timp: 15min

Porţii: 1-2

Ingrediente: 125g orez cu bobul lung (un săculeţ), 1 conservă de fileuri de macrou în ulei de măsline, 1 lingură sos pesto alla genovese, 1 lingură oţet balsamic, sare, piper

Mod de preparare:

Fierbem întâi şi-ntâi orezul. Eu folosesc orez cu bobul lung ambalat în săculeţi individuali de 125g. Sunt foarte utili şi economisesc timp fiindcă orezul se fierbe direct în săculeţ şi nu îmi mai bat capul apoi să îl scurg.

IMG_5076_

Aşadar punem apă cu sare (cam 1l de săculeţ) la fiert într-o crăticioară încăpătoare şi când clocoteşte micşorăm focul şi punem săculeţul de orez. Săculeţul trebuie să fie scufundat în apă. Fierbem la foc potrivit timp de 8-10min în funcţie de căt scrie pe pachet. Ca reper, orezul e gata când s-a umflat până a umplut punguliţa.

Când e gata, apucăm săculeţul de tortiţă cu o furculiţă şi îl ţinem aşa suspendat câteva secunde până se scurge de apă. Apoi îl tăiem la un capăt şi răsturnăm orezul într-un castronel.

IMG_3122_

Nu mai rămâne decât să adăugăm fileurile de macrou şi puţin ulei din conservă, sosul pesto, oţetul balsamic, sare şi piper.

Poftă mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails