Cartofii noi sunt o nebunie, eu abia aştept să apară prin pieţe ca să ne delectăm cu ei. E adevărat că îţi cam ies ochii la curăţat însă merită ;)
Cel mai mult ne plac aşa aurii, iată cum…
Timp: ~1h 30min
Porţii: 4
Ingrediente: 1kg cartofi noi micuţi, 1 lingură de unt, 1 lingură de ulei de măsline, cimbru, dafin, sare şi piper
Mod de preparare:
Radem coaja aceea subţire de pe cartofii noi cu cuţitul, ca pe morcovi, sau cu un burete de sârmă, de preferabil unul care nu a fost folosit şi la spălat vase.
Cât timp ne ocupăm de această operaţiune uşor enervantă, punem o oală mare cu apă la fiert.
Când apă clocoteşte răsturnăm cartofii spălaţi şi îi fierbem la foc potrivit aproximativ 6-10min până se înmoaie puţin la exterior. Nu trebuie să fie complet fierţi.
Între timp preîncălzim cuptorul la foc mediu (200°C) şi topim untul cu uleiul într-un vas pe foc sau în cuptor.
După cele 6-10min de fiert, punem cartofii la scurs. Aşa cum v-am zis, nu trebuie să fie fierţi compet ci doar puţin la exterior.
Punem cartofii într-o tavă şi turnăm untul topit amestecat cu uleiul, piperul, cimbru, dafin mărunţit şi ce alte verdeţuri uscate mai doriţi (busuioc, mărar, pătrunjel, rozmarin, salvie,…)
Scuturăm bine tava să se tăvălească toţi cartofii prin grăsime şi condimente şi coacem în cuptorul preîncălzit timp de 1 oră.
Pe la jumătatea timpului de coacere îi întoarcem ca să se rumenească uniform.
Dacă îi doriţi mai rumeni îi puteţi ţine mai mult la copt.
O nebunie… se simte gustul plăcut de unt în crusta aceea crocantă de la exterior.
Presărăm cu sare, nu foarte fină, şi servim imediat ca şi garnitură sau de ce nu, ca şi aperitiv sau gustare ;)
Noi i-am savurat cu o delicioasă friptură de somon cu pesto roşu.
Poftă bună!
Sunt super deliciosi, i-am incercat si eu si ma bucur ca am descopqerit aceasta reteta
RăspundețiȘtergere