sâmbătă, 14 mai 2011

Milopita ~ Prăjitură grecească cu mere

IMG_6715_

Pentru iubitorii de prăjituri cu mere, vreau să vă spun doar atât: vă veţi îndrăgosti de această prăjitură grecească, parol ;)

Timp: ~1h20min

Porţii: 8-10

Ingrediente: 2-3 mere, 4 ouă, 80g unt moale, 250g făină, 180-200g zahăr, 1-2 linguri zahăr brun, 150ml lapte, 1,5 linguriţe praf de copt, miez de păstaie de vanilie sau esenţă, coajă de lămâie netratată, 2 linguri stafide, 2 linguri miez de nucă, 3 linguri cogniac sau rom, scorţişoară, 1 praf de sare

Mod de preparare:

Întâi de toate punem stafidele la înmuiat în cogniac sau rom şi pregătim miezul de nucă şi merele. Dacă aveţi mere mai măricele nu puneţi mai mult de două.

IMG_6624_

Mixăm gălbenuşurile, zahărul, untul şi aromele (vanilia, coaja de lămâie, scorţişoara).

IMG_6625_

Adăugăm apoi făina, praful de copt, laptele şi mixăm.

IMG_6629_

Separat batem albuşurile spumă cu un praf de sare.

IMG_6627_

Încorporăm apoi spuma de albuşuri în aluat cu o spatulă.

IMG_6630_

Curăţăm merele de coajă şi cotor şi le tăiem în cuburi. Miezul de nucă îl mărunţim la cuţit şi încorporăm merele, nuca şi stafidele cu tot cu cogniac în aluat.

IMG_6632_

Turnăm copoziţia într-o tavă sau cratiţă unsă cu unt şi tapetată cu făină şi coacem în cuptorul încins la foc mediu (180°C) timp de 1h. Puteţi folosi o tavă cu pereţi detaşabili dacă aveţi.

IMG_6633_

Testam prăjitura cu o scobitoare şi dacă iese curată atunci e gata.

IMG_6637_

Lăsăm să se răcorească 5-10min înainte de a o scoate din cratiţă şi o servim după ce s-a răcit complet.

IMG_6722_

E absolut delicioasă şi merge servită cu un glob de îngheţată lângă sau cu un moţ de frişcă. Puteţi chiar să ornaţi prăjitura cu frişcă şi să o serviţi ca tort aniversar, e foarte bună.

Poftă mare!

3 comentarii:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails