marți, 1 februarie 2011

Desert rapid cu kiwi

IMG_5511_

Iarna asta parcă nu se mai sfârşeşte, nu simţiţi şi voi la fel? Frigul ne intră în oase, ne simţim fără puteri nu avem chef de nimic şi tânjim după o rază de soare :(

Toate stările astea pot fi cauzate şi de faptul că pe timpul iernii ducem lipsă de vitamine, ne lipsesc fructele şi legumele proaspete, alimentaţia este săracă în crudităţi şi în plus de asta nici nu mai facem aşa multă mişcare.

Să vă zic ce fac eu când mă simt obosită şi lipsită de orice chef? Păi, iau două fructe de kiwi şi îmi fac un desert vitaminizant şi energizant şi apoi fac 50 de minute la bicicleta eliptică. Efortul fizic contribuie la îmbunătăţirea stării de spirit, cât despre kiwi… ştiaţi că doar două fructe de kiwi pe zi asigură necesarul zilnic de vitamina C?

Vă recomand să consumaţi cât mai multe fructe de sezon în perioada asta rece, portocale, grefe, banane, kiwi, lămâi, mandarine,… măcar un fruct pe zi nu ar trebui să vă lipsească din meniu ;)

Timp: 10min

Porţii: 1-2

Ingrediente: 2 kiwi, 1 iaurt natur mic, 2 linguriţe de miere de albine, 2 biscuiţi cu cereale

Mod de preparare:

Păi mare lucru nu e de făcut la desertul ăsta. Curăţăm kiwi de coajă, îl tăiem felii şi îl aşezăm într-un bol, sau farfurie.

Amestecăm iaurtul cu o linguriţă de miere de albine şi îl turnăm peste kiwi. Un biscuite îl sfărâmăm şi îl aşezăm peste iaurt iar cu celălalt ornăm desertul. Stropim cu restul de miere şi mâncăm cu poftă.

IMG_5508_

E bun tare şi plin de vitamine.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails