marți, 21 decembrie 2010

Emmental

IMG_3582_

Brânza Emmental, cunoscută şi sub numele de Emmentaler sau Emmenthal este o brânză cu o consistenţă dură de origine elveţiană. Numele este dat de regiunea de provenienţă numiţă Emmental (valea Emme) localizată în partea de est a provinciei Berna din Elveţia.

Brânza Emmental este obţinută din lapte de vacă printr-un procedeu de presare la cald şi afânare timp de minim 7 săptămâni. Perioada de afânare se poate extinde la 8-12 luni poate şi mai mult pentru obţinerea unui emmental învechit cu gust ferm şi uşor picant foarte apreciat.

În general, brânza emmental este preparată în forme de 55kg şi este consumată pe scară largă în Europa în principal în Elveţia, Franţa şi Germania.

IMG_3579_

Brânza emmental se poate consuma ca aperitiv sau în diferite preparate precum sandwish-uri, croque-monsieur, omlete, tarte aperitiv, preparate gratinate şi multe altele.

Noi o îndrăgim foarte tare fiindcă se topeşte frumos şi are un gust deosebit ;)

Pe curând!

Un comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails