duminică, 23 august 2009

Supa crema de spanac

IMG_5953

Cui nu-i place spanacul sa ignore postul asta :) pentru restul va spun ca supa asta merita toata aprecierea mea, mi-a placut foarte mult si cu siguranta o sa o mai prepar cat de curand.

Timp: 20min

Portii: 3-4

Ingrediente: 100g spanac proaspat, 1 morcov, 1 ceapa, 1 lingura unt/ulei, 1 lingurita faina, 100ml smantana lichida sau lapte, sare, piper, busuioc uscat

Mod de preparare:

Punem legumele la fiert in aprox 1,5l apa cu putina sare.

IMG_5864

Cand s-au inmuiat (nu trebuie sa le fierbem f mult) le scoatem intr-un vas si le pasam cu blenderul adaugand si putina zeama. Turnam apoi pasta obtinuta inapoi in oala de supa.

IMG_5892 IMG_5893

Separat facem un rantaj dintr-o lingura de unt, o lingurita de faina si 100ml lapte sau smantana lichida. Topim untul intr-o craticioara si adaugam faina amestecand continuu.

IMG_5894

Stingem cu lapte/smantana si continuam sa amestecam cateva minute pana incepe sa capete consistenta.

IMG_5896

Adaugam un polonic de supa peste rantaj, il omogenizam si in turnam apoi in oala peste supa.

IMG_5903

Potrivim de sare si piper, adaugam busuioc uscat si mai lasam sa de-a intr-un clocot inainte de a o declara gata ;)

IMG_5917

Servim calda cu paine prajita sau crutoane si cu supliment de smantana sau parmezan ras dupa preferinte.

IMG_5952

Supa nu este foarte groasa insa deosebita la gust, ideala pentru cina ;)

IMG_5955

Pofta buna!

5 comentarii:

  1. Nu-mi vine sa cred ca nu este inca nici un comentariu ptr supa crema de spanac.In banat se face un pic mai groasa si se serveste cu oua si carnaciori prajiti. Fantastica

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru comentariu :)
    Supa este intradevar foarte foarte buna, ma bucur ca si tie iti place.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt innebunita dupa spanac ... multumesc de reteta. Am sa incerc si eu . O zi minunata , si mai asteptam sugestii.

    RăspundețiȘtergere
  4. Spor la supica Claudia, sa imi spui cum ti-a iesit ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. din punctul meu de vedere era mult mai ok peste crema de spanac,smantana sa o amesteci cu un galbenus de ou si supa de la spanac pentru a omogeniza si aduce la o temperatura mai ridicata in loc de faina..incearca si asa la supele crema in general..o treaba foarte buna oricum cu toate retele,felicitari!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails