sâmbătă, 10 octombrie 2009

Pastel de Tres leches

IMG_6440

Pastel de Tres leches, in traducere Prajitura cu trei feluri de lapte, este o prajitura originara din America Latina. Cele trei feluri de lapte la care se face referire ar fi: lapte proaspat, frisca nebatuta (smantana dulce) si lapte condensat. Blatul de pandispan este insiropat cu cele trei tipuri de lapte si este servita rece de la frigider. Gustoasa, chiar foarte gustoasa, atat mai am de adaugat inainte de a prezenta reteta ;)

Timp: 1h

Portii: 9-12

Ingrediente:

Blat: 300g faina, 6 oua, 2 lingurite praf de copt sau bicarbonat, 200g zahar, 1 praf de sare, 125 ml lapte, 1 zahar vanilat, esenta de rom

Pt. insiropat: 500ml lapte, 250ml frisca nebatuta (smantana dulce), 400g dulce de leche

Mod de preparare:

Batem albusurile spuma cu un praf de sare si adaugam zaharul si zaharul vanilat progresiv pana se incorporeaza.

IMG_6430

Adaugam apoi galbenusurile pe rand si continuam sa mixam. Amestecam faina cu praful de copt si incepem sa o incorporam usor impreuna cu laptele, amestecand cu o paleta de jos in sus sa nu spargem bulele formate. Adaugam si esenta de rom la final.

IMG_6433

Turnam compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina si dam la cuptorul preincalzit la mediu (180°) pentru aproximativ 30min. Facem testul cu scobitoarea si daca este ok atunci putem scoate prajitura din cuptor.

IMG_6436

O lasam sa se racoresca cam 30min fara a o scoate din tava si cat inca este calduta o intepam pe toata suprafata cu un cutit si turnam peste ea laptele amestecat cu frisca nebatuta.

IMG_6437

Va absorbi rapid ca un buretel tot laptele.

IMG_6438

Acoperim cu o folie si dam prajitura la frigider pentu cel putin 4h inainte de a o servi. Ideal ar fi sa o lasati peste noapte la frigider, e mult mai buna adoua zi ;)

IMG_6442

Inainte de servire turnam deasupra crema dulce de leche peste toata prajiura sau individual pe fiecare portie. Eu am optat pentru a doua varianta pentru ca altfel ar fi ramas toata crema in tava :P

IMG_6441

Am avut musafiri la prajitura asta si va spun sincer ca s-au lins pe degete la propriu. Super buna.

¡Buen apetito

3 comentarii:

  1. Un singur cuvant: EXCELENTA!! Ne-m lins pe degete, intr-adevar. Dupa indelungi incercari, am reusit sa fac un dulce de leche delicios cu ajutorul tau si-al Simonei (din comentariile de la dulce de leche) - va multumesc amandurora! - cu care sa pot pregati minunatia asta de prajitura. :-)
    Iar urmatoarea pe lista este Galette des Rois.
    Mi-a placut mult blogul tau si-o sa-l vizitez destul de des de-acum inainte. Multumesc si succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult Roxana, ma bucur nespus sa aud ca v-a placut prajitura. Iti urez toate cele bune si te mai astept cu drag aici in bucataria mea virtuala ;)

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails