O tartă ciocolătoasă şi aromată cu care ne-am răsfăţat alături de vecinii noştri belgieni. Ne-a plăcut tare mult, a fost un succes deplin.
Timp: 50min
Porţii: 6
Ingrediente: 1 foaie rotundă de aluat franţuzesc (foietaj), 200g ciocolată, 3 pere coapte, 1 ou, 50g unt, 4 linguri de frişcă nebătută, 250g marţipan, zeamă de la 1/2 lămâie, esenţă de vanilie şi rom, 1 lingură zahăr
Mod de preparare:
Topim ciocolata în aburi împreună cu 2 linguri de frişcă nebătută.
Între timp ne ocupăm de cremă.
Marţipanul este o pastă dură obţinută din pudră de migdale, zahăr şi albuş de ou. Este folosită în principal la modelat şi ornat dar şi la prepararea cremelor, tartelor şi multe altele.
Al meu arăta aşa:
Amestecăm marţipanul cu oul, untul, restul de frişcă nebătută şi esenţa de vanilie şi rom până obţinem o cremă groasă.
Aşezăm aluatul franţuzesc în tava de tartă cu hârtie de copt la fund şi turnăm ciocolata. Oprim 2 linguri pentru ornat.
Turnăm apoi crema de marţipan.
Marmorăm cu restul de ciocolată pentru un aspect frumos la final ;)
Aşezăm perele curăţate de coajă şi de cotor şi tăiate feliuţe, turnăm zeama de lămâie deasupra şi presărăm zahărul.
Pentru ornamenul de pe margini am procedat în felul următor. Am crestat marginea aluatului şi apoi am pliat fâşiile aşa cum se vede în poză.
A ieşit ceva tare drăguţ.
Dăm la cuptorul încins la mediu spre tare (220°) pentru 30 de minute până se rumeneşte frumos deasupra.
Asta am scos din cuptor:
Lăsăm să se răcorească cam o jumătate de oră înainte de a o scoate din tavă şi servim călduţă.
Delicios, au spus cei ce au gustat :P
Un desert de efect pentru toate gusturile :)
Poftă bună!
Foarte bine arata, imi place cum ai asezat perele... cred ca e delicioasa...
RăspundețiȘtergereDaa Daniela a fost foarte foarte buna, si cand vine vorba de ciocolata place tuturor ;)
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergereEu ma uit doar ,la poza...fericiti cei care au mancat-o!
RăspundețiȘtergereFelicitari,arata nemaipomenit de ispititoare!
Multumesc Evelina ;)
RăspundețiȘtergereArata grozaav de bine. Trebuie sa incerc si eu. Felicitari pentru aceasta bunatate.
RăspundețiȘtergereMerci Sylvia, sa o incerci, e deosebita.
RăspundețiȘtergere