Încă sunteţi indecişi şi în criză de idei pentru aperitivele de pe masa de Revelion?
Nu trebuie să vă complicaţi, lucrurile simple sunt cele mai gustoase şi cele mai apreciate de invitaţi. Cu aceste mini pizzas margherita aburinde şi apetisante pe masă veţi impresiona şi cel mai critic oaspete. Aluatul şi sosul de roşii le puteţi face cu o zi înainte şi le păstraţi la frigider iar în seara de Revelion nu mai rămâne decât să întindeţi repede aluatul şi să îl daţi la cuptor. Cât se poate de rapid şi simplu ;)
Timp: preparare şi dospit 1h20min, coacere 15min
Porţii: 4
Ingrediente: ~300g mozzarella, 1 cutie (400g) de roşii decojite, 1 linguriţă de zahăr, 1 lingură ulei de măsline, oregano, busuioc, sare, piper
Aluat: 300g făină, 200ml apă călduţă, 20g drojdie proaspătă (sau echivaletul în drojdie uscată), 2 linguri de ulei de măsline, 1 linguriţă de sare
Mod de preparare:
Preparăm aluatul de pizza din ingredientele de mai sus la maşina de pâine sau la mână şi lăsăm la dospit minim o oră.
Dacă facem aluatul în avans cu o zi înainte îl băgăm direct la frigider într-un vas încăpător, până a doua zi va creşte chiar dacă e la rece. Poate părea surprinzător dar am testat şi funcţionează, lăsat la frigider peste noapte îşi dublează volumul ;)
Între timp preparăm rapid şi sosul. Scurgem bine roşiile decojite din conservă şi le pasăm cu o furculiţă. Le amestecăm cu o lingură de ulei de măsline, o linguriţă de zahăr ca să le taie din aciditate, sare, piper şi oregano uscat. Ăsta-i tot sosul.
Când aluatul a crescut îl împărţim în patru bile pe care le întindem cu sucitorul. Puteţi să le împărţiţi şi în 6 sau 8 dacă vreţi să iasă şi mai micuţe.
Încingem bine cuptorul la foc mare (220°C) şi aşezăm aluatul într-o tavă tapetată cu ulei şi făină sau cu hârtie de copt. Tăiem mozzarella în cubuleţe, ungem fiecare mini pizza cu sos şi aşezăm bucăţelele de mozzarella deasupra.
Mai presărăm puţin oregano deasupra şi dăm la cuptorul încins timp de 15min.
Iată bunătăţile apetisante…
Presărăm frunzuliţe de busuioc verde sau chiar şi uscat pentru aspect şi mai putem stropi fiecare porţie cu puţin ulei de măsline.
Poftă bună şi petrecere frumoasă!
buna,te rog daca vrei sa-mi spui cum se numeste mozarella pe care ai folosit-o?vad in fotografii ca este destul de tare.multumesc anticipat!
RăspundețiȘtergereBuna Dani, eu folosesc Mozzarella Cucina de la Galbani. Este ambalata intr-un pachet dreptunghiular albastru si nu are zer.
RăspundețiȘtergereSper sa o gasesti in magazine, este foarte gustoasa.
Spor!
buna.iti multumesc pt raspuns.am gasit mozzarela la colruyt.pupici si cat mai multe retete.
RăspundețiȘtergereNu ai idee ce pofta mi s-a facut...cu siguranta asta voi gatii diseara :D
RăspundețiȘtergere