miercuri, 6 iulie 2011

Îngheţată de pepene galben

IMG_7024_

Îngheţata asta de pepene galben e undeva la limita între granita, sorbet şi semifreddo. E o îngheţată foarte uşoară, răcoritoare şi aromată.

E prima dată când mă aventurez să fac îngheţată şi nu aş fi făcut-o dacă nu ar fi fost să cumpăr un pepene galben pe care apoi să nu mai am chef să îl mănânc ca atare.

A ieşit ceva delicios şi dacă vreţi puteţi să înlocuiţi pepenele galben cu alt fruct sau chiar să-l eliminaţi de tot şi veţi obţine o îngheţată simplă de vanilie ;)

Timp: 30min (congelare min 3h)

Porţii: 6 (~1kg îngheţată)

Ingrediente: ~500g pulpă de pepene galben, 2 ouă, 250g smântână dulce, 40g zahăr, 1/2 păstaie de vanilie sau esenţă, alune prăjite nesărate şi mărunţite (opţional), 1 lingură de rom, un praf de sare

Mod de preparare:

Tăiem pulpa de pepene galben în cuburi şi o dăm la mixer până obţinem o pastă.

IMG_7017_

Frecăm apoi gălbenuşurile cu zahăr până obţinem o cremă.

IMG_7019_

În alt vas batem smântâna până se întăreşte puţin şi în alt vas batem albuşurile cu un praf de sare până se întăresc foarte tare.

Amestecăm  apoi cele trei compoziţii cu pulpa de pepene galben, alunele mărunţite, romul şi miezul de păstaie de vanilie sau esenţa.

IMG_7020_

Amestecăm uşor cu o spatulă şi turnăm compoziţia într-un vas încăpător care va merge la congelator.

IMG_7021_

După o oră de stat la congetor scoatem vasul şi mixăm îngheţata ca să spargem cristalele de gheaţă. Repetăm operaţia asta de trei ori apoi putem servi.

IMG_7026_

Eu nu prea am avut răbdare să se congeleze calumea şi după vreo două ore am gustat-o deja că nu mai puteam de poftă.

E buna tare vă asigur. Nu e foarte cremoasă petru că zeama de la pepene face totuşi ace de gheaţă dar e perfect răcoritoare şi lejeră pentru o zi toridă de vară.

Răcorire plăcută!

2 comentarii:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails