Inspirată de curryul thailandez de creveţi, care sincer pentru mine e revelaţia anului până acum, am zis să încerc o combinaţie asemănătoare şi cu piept de pui. Şi cum porcul cu miere şi muştar nu putea să rămână stingher pe grătar am zis eu să fac şi nişte frigărui exotice ;)
A ieşit ceva demenţial, s-au volatilizat de pe platou în doi timpi şi trei mişcări :D
Timp: ~30min (macerare minim 1h)
Porţii: 4
Ingrediente: 2buc piept de pui fără piele, 1 dovlecel, 2 cepe roşii medii sau 6 cepe micuţe gen arpagic, 2 linguri pastă de curry roşu thai, 4 linguri de lapte de cocos (de preferinţă din acela cremos ca o smântână), 1 lingură ulei de măsline
Mod de preprare:
Spălăm, uscăm şi porţionăm pieptul de pui în cuburi potrivite apoi îl bălăcim cu pasta de curry, uleiul şi laptele de cocos. Vă asigur că nu mai e nevoie nici de sare nici de piper nici de alte arome. Pasta de curry roşu dă tot gustul, este sărată, iute, aromată, exotică bună rău ;)
Lăsăm treaba asta la macerat minim o oră la rece. Eu am lăsat-o peste noapte la frigider.
În momentul preparării, tăiem dovlecelul şi ceapa în cuburi mari şi asamblăm frigăruile. Dacă aveţi cepe micuţe cât o înghiţitură le lăsaţi întregi, sunt de efect.
Frigem pe grătarul încins şi servim cu ceva garnitură de orez balsamic, salată sau cartofi copţi.
Eu am facut nişte cartofi noi aurii care n-au mai intrat în poză :P
Poftă mare!
Arata foarte bine si apetisant! ;)
RăspundețiȘtergereSuper bune au iesit ! Le-am facut pe tigaia grill, dar cred ca le-am lasat putin prea mult , mi s-au parut putin uscate.Cat de curand le voi repeta si atunci sper sa imi iasa mai bine.
RăspundețiȘtergere