joi, 1 ianuarie 2009

Salata Boeuf

IMG_2242

Timp: 1h

Portii: 6-8

Ingrediente:

Compozitia: 2 morcovi medii, 1 telina mica, 1 pastarnac mediu, 2 cartofi medii, 500g muschi de vita, 4-5 castraveti murati, 2 gogosati in otet, 200g mazare fina in conserva, 150g porumb in conserva, sare, piper

Maioneza: 4 oua, 1 ou fiert, 200 ml ulei, 1 lingurita mustar, 1 lingurita zeama de lamaie, sare

Pentru compozitie se fierbe carnea de vita cca 20-30 min luad spuma formata deasupra apoi de adauga morcovul, telina si pastarnacul intregi si se fierb pana cand se pot strapunge cu furculita dar sa ramana suficient de tari cat sa nu se destrame in salata. Cartofii se fierb in coaja separat la fel ca si legumele, nu foarte mult. Se scot legumele si carnea din apa si se pun la scurs intr-o strecuratoare. Cartofii se curata de coaja si mazarea si porumbul din conserva se clatesc cu apa rece si se pun la scurs.

IMG_5988

Dupa ce toate ingredientele sunt bine scurse se taie toate cubulete mici si cat mai egale intre ele in asa fel incat salata sa aiba un aspect placut in interior.

Pentru maioneza se pun cele 4 oua intregi crude in mixer impreuna cu sarea, maioneza, zema de lamaie si o lingura de ulei si se mixeaza 3 minute. Se adauga galbenusul de ou fiert si inca o lingura de ulei si se continua mixatul. Se adauga progresiv cate o lingura de ulei si se mixeaza pana cand maioneza capata consistenta dorita apoi se da la frigider 30 min pentru ca sa se raceasca si sa se mai intareasca.

Se amesteca legumele cu 2/3 din cantitatea de maioneza, se adauga piperul si se sareaza dupa gust. Se aseaza pe un platou si se orneaza cu maioneza ramasa, cu castraveti, gogosari, masline, ou fiert sau patrunjel verde.

Se serveste rece ca aperitiv.

Pofta buna si Sarbatori cu bine!!!

Trucuri din experienta personala:

- Pastarnacul se poate inlocui cu radacina de patrunjel

- Albusul de la oul fiert folosit pentru maioneza se poate utiliza pentru ornat sau se poate taia cubulete si incorporat in compozitie

- Salata trebuie sa aibe un gust acrisor la final, daca e nevoie mai adaugati castraveti murati si o lingura de mustar in compozitie

- Evitati sa amestecati prea tare ingredientele ca sa nu se striveasca si sa se pastuiasca. Ideal ar fi se amestece o singura data cu tot ce e necesar si sa nu se mai intervina apoi.

6 comentarii:

  1. Carnea de vita, chiar tanara, nu fierbe in 20-30 min, e nevoie de cca. 2 ore!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna, carnea o fierbi atat cat iti place. Depinde foarte mult si de animal, poti nimeri carne de manzat care e foarte frageda si fierbe foarte repede. Eu aici in Belgia gasesc carne de vita tanara care nu trebuie fiarta excesiv, in maxim 30min e gata ;)
    Spor la bucatarit si Sarbatori cu bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Abia am terminat de facut salata dupa reteta ta si mi-a iesit absolut delicioasa. Multumesc mult si abia astept sa incerc si celelalte retete ale tale. Andreea

    RăspundețiȘtergere
  4. AA...era sa uit...Sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sarbatori Fericite Andreea, sa serviti salata cu pofta si la cat mai multe bunatati!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mmm delicios aceasta este o preferata salata de a mea

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails