joi, 5 aprilie 2012

Salată de icre cu ceapă

Salată de icre cu ceapă
Se apropie sărbătoarea Floriilor (La multi ani mami!) şi cum se mănâncă peşte m-am gândit că poate v-ar fi de folos o reţetă de salată de icre de peşte.
Întotdeauna am avut impresia că e complicat să baţi icre acasă şi când aveam poftă cumpăram din comerţ. Vreau să vă spun că nici nu se compară pasta aceea fadă din comerţ cu adevărata salată de icre făcută din icre nu din emulgatori…
Aveţi neapărat nevoie de un mixer cu palete fiindcă altfel riscaţi să faceţi scurtă la mână şi să vă apuce noaptea frecând icrele cu lingura de lemn (cum făceau bunicile şi mamele până să apară mixerele)
Acestea fiind spuse hai să facem salată de icre că nu-i deloc greu şi sunt aşa de buneee…
Timp: ~30min
Porţii: 6-8
Ingrediente: 6 linguri de icre de crap puţin sărate, 300-400ml ulei de floarea soarelui, 1-2 linguri zeamă de lămâie, 1-2 linguri apă minerală acidulată, 1 ceapă albă mare
Mod de preparare:
Punem icrele într-un vas împreună cu puţin ulei şi începem să le batem cu mixerul.
Salată de icre cu ceapă - batem icrele cu ulei
Adăugăm câte puţin ulei şi continuăm să batem până vedem că încep să prindă consistenţă. Turnăm apoi 1-2 linguri de apă minerală ca să le albească şi continuăm să le batem.
Spre final adăugăm zeama de lămâie (va rog frumos: nu sare de lamaie, nu hellas sau alte porcarii chimice) şi mai batem de câteva ori.
Salată de icre cu ceapă - adaugam zeama de lamaie
Dacă doriţi, puteţi să puneţi mult mai mult ulei şi să le bateţi mai mult ca să obţineţi o cantitate şi mai mare însă eu nu vă recomand. Mie îmi place să văd şi să simt gustul icrelor nu să mănânc pastă de ulei pe pâine. Unele gospodine mai pun şi miez de pâine sau griş fiert tot ca să mai sporească cantitatea dar eu vă sfătuiesc să folosiţi doar icre de calitate superioară şi ulei într-o cantitate decentă. Asta dacă vreţi să mâncaţi ceva bun…
Salată de icre cu ceapă - adaugam ceapa
După ce aţi încorporat tot uleiul (mai mult sau mai puţin decât am indicat eu) tocaţi ceapa mărunt la roboţel sau la cuţit sau prin răzătoare şi o amestecaţi cu icrele bătute.
Gustaţi şi mai potriviţi de sare sau zeamă de lămâie dacă este cazul. Păstraţi la frigider cam o oră şi apoi serviti cu moderaţie pentru că sunt destul de grele pentru digestie.
Salată de icre cu ceapă
Delicioase… nouă ne plac cu pâine proaspătă şi cu măsline negre ;)
Să aveţi poftă!

12 comentarii:

  1. Daaa, nici nu se compara icrele facute in casa cu cele din comert. Sunt o bunatate. Subscriu la sfatul cu uleiul: mai putin - mai bun.

    RăspundețiȘtergere
  2. proportiile retetei sant excelente nu aveti cum sa gresiti incercati cu incredere.......pofta

    RăspundețiȘtergere
  3. am incercat si eu au iesit super bune

    RăspundețiȘtergere
  4. Cele mai bune ,icrele facute in casa.....as manca saptamani la rand icreeeee ,iam iam

    RăspundețiȘtergere
  5. multumesc pentru reteta sunt f bune

    RăspundețiȘtergere
  6. Excelenta reteta ... Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  7. foarte buneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee nimic de comentat :)

    RăspundețiȘtergere
  8. cum pot pastra icrele crude ca sa fac si mai tarziu salata?

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte bune icrele facute acasa fata de alea din comert

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails