duminică, 22 martie 2009

Bors rusesc cu oua slobozite

IMG_2648

Timp: 40min

Portii: 4

Ingrediente: morcov, telina, pastarnac, ardei gras, ceapa, bostanei, sfecla rosie (fiarta sau coapta), 4 cartofi, 4 oua, fidea, patrunjel, tarhon, leustean, 500ml bors, 2 linguri de ulei

Mod de preparare:

Taiem zarzavatul (morcovul, pastarnacul, telina, ardeiul gras, ceapa si bostaneii) cubulete sau il dam prin razatoarea mare.

IMG_2636Calim zarzavatul in 2 linguri de ulei.

IMG_2637 Adaugam apa pana umplem 3/4 din oala lasand loc pentru bors si lasam sa fiarba la foc mediu.

IMG_2639 Dupa primul clocot adaugam sfecla rosie data prin razatoarea mare, cartofii taiati in 4, leusteanul, putin tarhon, patrunjelul si fideaua.

IMG_2640 Lasam sa fiarba la foc mediu.

IMG_2642 Cand legumele si fideaua sunt aproape fierte adaugam borsul oparit (putem inlocui cu zeama de la 1 lamaie) si slobozim in oala 4 oua intregi. Lasam focul la mic si nu mai amestecam pana se cuaguleaza ouale ca sa nu le zdrentuim.

IMG_2643 Dupa ce da in clocot ciorba e gata. Inchidem focul si adaugam patrunjel verde proaspat.

IMG_2646

Servim cu samantana, mmm super bun…

IMG_2647

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails