Timp: 40min
Portii: 4
Ingrediente: morcov, telina, pastarnac, ardei gras, ceapa, bostanei, sfecla rosie (fiarta sau coapta), 4 cartofi, 4 oua, fidea, patrunjel, tarhon, leustean, 500ml bors, 2 linguri de ulei
Mod de preparare:
Taiem zarzavatul (morcovul, pastarnacul, telina, ardeiul gras, ceapa si bostaneii) cubulete sau il dam prin razatoarea mare.
Calim zarzavatul in 2 linguri de ulei.
Adaugam apa pana umplem 3/4 din oala lasand loc pentru bors si lasam sa fiarba la foc mediu.
Dupa primul clocot adaugam sfecla rosie data prin razatoarea mare, cartofii taiati in 4, leusteanul, putin tarhon, patrunjelul si fideaua.
Cand legumele si fideaua sunt aproape fierte adaugam borsul oparit (putem inlocui cu zeama de la 1 lamaie) si slobozim in oala 4 oua intregi. Lasam focul la mic si nu mai amestecam pana se cuaguleaza ouale ca sa nu le zdrentuim.
Dupa ce da in clocot ciorba e gata. Inchidem focul si adaugam patrunjel verde proaspat.
Servim cu samantana, mmm super bun…
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu