marți, 11 mai 2010

Salată de ridichi cu frunze

IMG_3518_

Voi ce faceţi cu frunzele de la ridichi? Cumva le aruncaţi?

Eu le spăl frumos şi le pun în salată. Sunt foarte gustoase, uşor acrişoare şi dau un gust foarte bun salatei, în plus au şi foarte multe vitamine aşa că de ce să aruncăm la gunoi atâta bunătate…

Să vă spun ce conţine salata mea de ridichi cu tot cu frunze…

Timp: 15min

Porţii: 2

Ingrediente:

- 1 legatură de ridichi cu tot cu frunze

- 3-4 frunze de salată verde

- 1/2 ardei gras galben

- 1 fir ceapă verde

- 1/2 ardei iute roşu

- 1 căţel de usturoi (sau un fir de usturoi verde)

- 1 lingură pătrunjel verde tocat

- 1 felie de telemea de oi

Dressing:

- 2 linguri ulei de măsline

- 1 lingură oţet balsamic

- 1 lingură zeamă de lămâie

- busuioc

- sare

- piper proaspăt râşnit

Asta-i salata, încercaţi şi voi să folosiţi frunzele de ridichi, vă asigur că sunt comestibile şi deosebit de gustoase ;)

Poftă bună!

4 comentarii:

  1. cum comentati afirmatia ca frunzele de ridichi sunt toxice pentru organism - vezi la adresa:

    http://www.e-sana.ro/index.php?a=423

    acolo se sustine ca:
    ":: Ridiche ::
    Pe numele latinesc Raphanus sativus, ridichea face parte din familia Cruciferelor. Se consuma cruda pe meleagurile noastre (doar in China si Japonia se gateste). Frunzele de ridichi - spun specialistii - sunt toxice pentru organism, dar numai consumate in cantitati mari. Intoxicatia cu frunze de ridichi poate duce, in timp, la pierdere in greutate si la alte complicatii legate de circulatia sangvina. Asadar, rezuma-te doar la "fructul" rosu si gustos."

    ce-o fi insemnand "in cantitate mare" ? cate frunze ? 10, 20, 100 ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce sa iti spun, poate ca parerile sunt impartite si e clar ca orice exces dauneaza organismului. Eu fac din cand in cand cate o salata din frunze de ridichi doar daca sunt verzi si proaspete si pana acum nu am avut nici o alergie. Sigur depinde si de fiecare in parte, poate sunt unii care nu tolereaza. In orice caz nu exagera si daca nu iti plac sau ai temeri nu le manca.
    O zi frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  3. In Franta, supa de frunze de ridichi e traditionala. Frunzele sunt vitaminizante excelente

    RăspundețiȘtergere
  4. Si morcovul contine o substanta care in anumite doze e letala, adica in doza de o jumatate de tona de morcovi pe zi. Articolul la care faceti referire este prost documentat.Sunt toxice doar pt capre, pt oameni sunt foarte bune usor picante si delicioase intr-adevar in salata

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails