marți, 27 aprilie 2010

Fromage Reblochon

IMG_3511_

Brănza Reblochon (marcă înregistrată din 1958) este un alt produs de renume pentru gastronomia franceză. Se produce în Alpi, în regiunea Savoie, din lapte crud, nedegresat provenit doar de la trei rase de vaci de munte: Abondance, Tarine şi Montbéliarde.

Ca aspect o vom întâlni ambalată individual sub formă rotundă, cântărind între 450-500g. Ca să fim siguri că am cumpărat o brânză autentică şi nu un fals ar trebui să găsim pe spatele calupului un disc micuţ cât o monedă, de culoare roşie sau verde având inscripţionat un număr. Acesta este comestibil şi atestă că laboratorul în care a fost fabricată face parte din lanţul de producători al mărcii Reblochon.

Brânza Reblochon se distinge printr-o crustă de culoare gălbuie acoperită de un strat subţire de mucegai alb care denotă o afânare corectă în condiţii optime.

Gustul este inconfundabil. După degustare lasă în gură o uşoară aromă de alune de pădure. Miezul este suplu şi cremos, o adevărată desfătare.

Servim brânza Reblochon atât la aperitiv cât şi după masă pentru stimularea digestiei dar şi ca ingredient pentru diverse preparate.

Reţeta reprezentativă care pune în valoare fără doar şi poate această brânză născută în Alpi este Tartiflette. Un sufleu de cartofi cu bacon, scăldat în brânză Reblochon topită şi cremoasă… divin.

IMG_1037_

Cum am repetat de curând această reţetă minunată, am folosit ingredientele ca decor de prezentare a brânzei ;)

IMG_3515_

Sper să o găsiţi de cumpărat şi să o încercaţi, vă asigur că merită.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails