sâmbătă, 12 iunie 2010

Spumă de căpşuni cu migdale

IMG_3930_

Reţeta aceasta de spumă de căpsuni este specifică regiunii Waasland din Belgia, renumită pentru producţia sa de căpşuni suculente şi delicioase. De altfel, tot în această regiune se organizează anual şi un feltival al căpşunei în care se oferă ca omagiu Regelui şi Reginei Belgiei primele fructe recoltate în acel sezon.

Adevărul e că aşa căpşuni aromate ca cele belgiene eu nu am mai gustat aşa că era păcat să nu încerc acest delicios desert.

Timp: ~20min

Porţii: 4-6

Ingrediente: 500g căpşuni, 100g zahăr, 400ml smântână dulce pentru frişcă, 25g migdale decojite feliate

Mod de preparare:

Spălăm rapid căpşunile sub jet de apă rece şi le uscăm cu prosoape de hârtie. Păstrăm câteva pentru decor şi restul le tăiem în sferturi eliminând codiţa.

IMG_3923_

Le mixăm la blender cu 2 linguri de zahăr.

Separat batem frişca cu restul de zahăr până stă băţ pe tel. Punem deoparte câteva linguri de frişcă pentru ornat.

IMG_3922_

Prăjim câteva minute feliuţele de migdate într-o tigaie fără adaos de ulei.

IMG_3921_

Acum nu mai rămâne decât să încorporăm frişca în sosul de căpşuni, să adăugăm migdalele (păstrăm o lingură pentru decor) şi cam gata ;)

IMG_3926_

Aşezăm delicioasa spumă în pahare, acoperim cu folie de plastic şi dăm la frigider până în momenul servirii.

IMG_3929_

Decorăm cu bucăţele de căpşuni, frişcă şi feliuţe de migdale. Musafirii vor fi impresionaţi la maxim, parol ;)

IMG_3934_

A ieşit onctuoasă, aromată, un adevărat răsfăţ…

IMG_3942_

Poftă bună!

2 comentarii:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails