joi, 26 august 2010

Orecchiette Bouyourdi

IMG_3378_

Dacă nu aţi gustat încă Bouyourdi vă încurajez din toată inima să îl încercaţi. Acestă mâncare de origine grecească ne-a cucerit şi eu o prepar destul de des mai ales acum când se găsesc roşii bune şi gustoase. De cele mai multe ori îl pregătesc pentru cină fiindcă se face rapid şi e o mâncare lejeră.

Când am pregătit Orecchiette Bouyourdi pornisem defapt cu gândul să fac un Bouyourdi clasic însă mi-a venit pe parcurs ideea să improvizez puţin combinându-l cu nişte paste în formă de urechiuşe.

Iată cum am făcut…

Timp: ~40min

Porţii: 4

Ingrediente: 400g paste orecchiette (sau alt fel de paste scurte), 6 roşii coapte, 2 ardei capia, 1 ardei iute mic (sau mai puţin), 400g brânză telemea (eu am avut şi ceva brânză de burduf), 100g caşcaval, 4 linguri ulei de măsline, sare, piper, oregano, verdeaţă (pătrunjel, mărar, busuioc)

Mod de preparare:

Fierbem pastele după indicaţiile de pe ambalaj cam 8-10min şi le punem la scurs într-o sită. Încingem cuptorul la mediu (200°C) şi ne ocupăm de legume.

Tăiem roşiile şi capia felii, ardeiul iute îl mărunţim iar brânza şi caşcavalul le tăiem cubuleţe.

Ungem un vas termorezistent cu ulei de măsline şi aşezăm un strat de roşii, ardei capia, ardei iute, verdeaţă şi oregano.

IMG_3353_

Presărăm jumătate din cantitatea de brânză telemea. Eu am combinat brânză telemea cu brânză de burduf.

IMG_3356_

Adăugăm pastele scurte fierte al dente (adică nu foarte tare), presărăm sare, piper şi stropim cu ulei de măsline. Atenţie cu sarea dacă şi brânza e sărată.

IMG_3358_

Urmează un ultim strat de roşii, ardei capia, ardei iute, verdeaţă şi brânză.

IMG_3361_

Adăugăm caşcavalul cubuleţe sau ras, stropim cu ulei de măsline şi dăm la cuptorul încins la foc mediu (200°C) pentru 20-30min până se rumeneşte şi se înmoaie roşiile.

IMG_3368_

A ieşit minunat. Combinaţia cu paste e super bună ;)

IMG_3376_

Poftă mare!

5 comentarii:

  1. buna. daca vrei sa facem un schimb de link cu blogul meu www.retete-bune.net te rog lasa-mi un comentariu pe blog. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. eu fac foarte des Bouyourdi dupa reteta ta, exact cum spui, mai ales seara, pentru ca se prepara rapid.
    Am sa incerc cu siguranta si combinatia cu paste si ardei, cred ca e dementiala.
    Multumeeeesscc!
    Daniela

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Daniela, ma bucur ca va place Bouyourdi ;)
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. am preparat de cateva ori bouyourdi dupa reteta ta si a fost super bun, apreciata de toata familia.
    esti f.ingenioasa reteta cu paste cred ca este si mai buna avand in vedere ca pastelesunt preferatele noastre
    o sa o prepar cat de curant
    te sarut pa, pa

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails