duminică, 28 februarie 2010

Salată cu ouă de prepeliţă şi Pecorino

IMG_2683_

Ca să începem săptămâna cât mai plăcut vă propun pentru pacheţelul de la serviciu o salată proaspătă cu ouă de prepeliţă, brânză Pecorino Romano, seminţe de floarea soarelui, legume asortate şi un dressing de iaurt şi muştar ;)

Ouăle de prepeliţă se gătesc exact ca şi ouăle de găină, prin fierbere sau prăjire, însă aportul de substanţe nutritive este net superior. E adevărat că preţul e destul de ridicat dar merită din când în când să facem o cură de ouă de prepeliţă.

Sălăţica asta a ieşit un deliciu, să vă povestesc ce am pus în ea…

Timp: 15 min

Porţii: 1

Ingrediente:

- 3 ouă de prepeliţă fierte tari

- o mână de spanac verde

- 2 frunze de salată verde

- 1 morcov ras

- 2 ridichi

- 1/2 ardei gras roşu

- 2 felii de şuncă

- 3-4 felii de brânză Pecorino Romano

- 1 linguriţă seminţe de floarea soarelui

- 4-5 fire de cibulette (iarba ciorii) sau 1 fir de ceapă verde

Dressing:

- 1 lingură de iaurt gras

- 1 linguriţă mustar

- 1 linguriţă ulei de măsline

- sare

- piper

- busuioc

… şi nelipsitul fruct este prezent azi printr-un grapefruit ;)

Poftă mare şi spor la lucru!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails