marți, 17 martie 2009

Scovergile bunicii

IMG_2625

Ce bune mai erau scovergile pe care le facea bunica odata.

Simple sau umplute cu branza dulce sau cu gem sau cu ce era prin casa, faceau deliciul oricarui copil dornic de ceva dulce. Astazi gasesti ceva dulce sub nenumarate forme si mai peste tot, dar totusi….raman scovergile bunicii…

Timp: 30min

Portii: 2

Ingrediente: 1 ou (se poate si fara in perioada postului), 1 cana de apa, sare, aprox 2 cani de faina, ulei pentru prajit

Mod de preparare: Se pune faina intr-un vas, se face o gaura pe mijloc si se pune apa, oul si sare dupa gust. Se framanta un aluat elastic pana se incorporeaza bine faina si nu se lipeste de maini. Se mai completeaza cu faina daca e nevoie.

Se rup bucati din aluat si se intind cu sucitorul dupa dimensiunea tigaii (pentru scovergi simple) sau se pliaza in doua si la mijloc se pun diverse umpluturi (branza dulce, branza sarata, gem … ce doriti)

Se incinge tigaia cu 1-2 linguri de ulei si se prajesc scovergile pe ambele parti.

IMG_3427

IMG_3426

Se servesc atat calde cat si reci.

IMG_2627

Pofta buna si amintiri placute!

3 comentarii:

  1. sunt minunate toate retetele de la bunicute deoare ce iti mai aduc din cand in cand aminte de unde ai plecat........... parerea mea ....eu una tanjesc dupa ele :-D

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu tanjesc dupa bunatatile facute de bunicute, ma gandesc cu drag la ele.

    RăspundețiȘtergere
  3. si daca vreu sa fa 4 porti dublez reteta presupun.nu?

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails